all white kitchen

4 lakberendezési trend, amit a dizájnerek valójában utálnak

A trendek jönnek-mennek, néhány azonban annak ellenére itt ragadt, hogy a lakberendezők szívből utálják őket. Nézzük meg, mi az a 4 trend, ami jobb lenne, ha eltűnne!A lakberendezési trendek jönnek-mennek, viszont átrendezni egy lakást nem épp olcsó dolog, így fontos, hogy jól átgondoljuk, milyen irányzatok mentén rendezzük be otthonunkat. Alább mutatunk négy olyan trendet, amik óriásit mentek a Pinteresten az utóbbi években, a legmenőbb lakberendezők azonban alig várják, hogy ezek eltűnjenek végre a föld színéről.

Ez is érdekelhet:
Ez a szín fogja uralni idén az enteriőröket
Ez a 4 lakberendezési trend fogja uralni 2022-t
10 súlyos lakberendezési hiba, amit érdemes elkerülni

Minden csupa fehér

Fehér konyha fehér csempével és világos padlóval – igazán elegánsnak hangzik! Vagy mégsem? A túlzott letisztultsággal túlzásba is eshetünk, és unalmassá tehetjük a belső tereinket. Mindenképp szükség van egy kis kontrasztra ahhoz, hogy vizuálisan izgalmasabbá tegyük a tereket, a kontrasztos berendezési tárgyak ugyanis nem kioltják egymást, hanem épp hogy felhívják a figyelmet a másikra. Ha pedig egy olyan szobát rendezünk be teljesen fehérre, ami egyébként nagyon sok természetes fényt kap, akkor egyenesen frusztráló tud lenni az óriási világosság, és hogy szinte folyamatosan hunyorognunk kell.

Pultra ültethető mosdó

Egy jó lakberendező nemcsak azt nézi, hogy valami esztétikus legyen, hanem azt is, hogy maximálisan felhasználóbarát. Ennek az utóbbi kritériumnak sajnos nem igazán felel meg az egyébként nagyon népszerű, pultra ültethető mosdó. Gyönyörűen mutat, viszont nem túl praktikus, mivel nehéz tisztán tartani, sokkal gyorsabban koszos lesz körülötte a pult az állandóan kifröcsögő víztől.

Dizájner replikák

rengeteg helyen koppintják már a legnagyobb 20. századi dizájnklasszikusokat, melyek egyébként gyakran a szinte megfizethetetlen kategóriába esnek, így nem csoda, hogy sokan lecsapnak a pénztárcabarátabb alternatívákra. Ezek persze gyönyörű és egyedi formájúak – lennének, valamit imitálni azonban sosem lesz olyan, mint az eredeti. Leggyakrabban az alacsonyabb árral a rosszabb minőség is együtt jár, amitől gagyi lesz a helyiség összhatása, akármennyire is próbálkozunk. Válasszunk olyan bútorokat és kiegészítőket, amik jó minőségűek, és jelentenek számunkra valamit. Ezért kiváló alternatíva a vintage és antik holmik levadászása, sokszor egy új darab árának töredékéért juthatunk ezekhez bolhapiacokon vagy internetes hirdetések alapján, és garantált, hogy egyediek. Nem ritkán jobb minőségűek is, mert száz éve még tömör fából készítették például az asztalokat a mai furnéros megoldással ellentétben.

A "farmhouse" trend

Már jó 5-8 éve, hogy ez a vidéki Amerikát idéző trend tartja magát. Deszkázott falak, rusztikus bútorok, újrahasznosított fából készült gerendák és persze fehér konyhabútor – már a csapból is ez folyik a Pinteresten. Ennek a trendnek is megvan a maga helye: valódi vidéki farmokon. Semmi jó nem származhat belőle, ha mindezt egy város közepén, mondjuk egy panelben akarjuk megvalósítani. A végeredmény teljesen idegen és nem autentikus lesz, hiszen a lakberendezés alapja, hogy mindig a saját lakásunk vagy házunk alapadottságaiból kell kiindulnunk.

Nyitókép: Instagram/unelmalato