Kristen McMenamy a Valentino Haute Couture 2022 tavasz/nyári bemutatóján a Párizsi Divathét keretében 2022. január 26-án

Valentinót kritizálták, miután egy modell elesett magassarkúban a kifutón

Kristen McMenamynek az olasz divatház 2023-as tavaszi haute couture show-ján gyűlt meg a baja a tűsarkúval.

Erős kritikákat kapott a Valenino a rajongóktól, amiért olyan cipőket mutatott be, melyekben túl nehéznek tűnt a járás, ráadásul egyesek szerint a modellek rossz cipőméretet kaptak, és ezért nem tudtak rendesen járni a kifutón.

Egy, a közösségi médiában szélsebesen terjedő videóban Kristen McMenamy modell látható, aki épp a divatház párizsi, idei tavaszi haute couture show-ján tántorog az égig érő tűsarkúban, majd néhány lépés után meginog és térdre esik.

A karrierjét a 80-as években kezdő, 58 éves modell, akihez azonnal odaugrottan a nézők közül, hogy segítsenek, láthatóan csalódottnak tűnik, és leveszi a cipőjét, mielőtt újra felállna, és folytatná a kifutón.

A videó láttán kommentek áradata lepte el a közösségi médiát, melyben sokan kritizálták a Valentinót hordhatatlan cipői miatt.

„Soha nem akarok Valentino cipőt vásárolni”

– írta valaki.

Mások arról írtak, hogy nem ez volt az első alkalom, hogy a divatháznak cipőproblémái voltak a kifutón.

„A modellek nem a megfelelő méretű lábbeliket kapják, vagy a Valentino cipői egyszerűen csak annyira rémesek, hogy rossz bennük járni, mert ha egy kilencvenes évekbeli legenda így botladozik? Hmm”

– tette hozzá az egyik kommentelő.

A Valentino láthatóan járhatatlan cipői tavaly is címlapra kerültek, miután számos modell megbotlott vagy elesett a 2023-as tavaszi/nyári kifutó bemutatóján.

Akkor a divatbemutatón az első sorban ülő Aimee Song divatblogger egy TikTok-videóban elmondta, hogy az egyik modell túl kicsi cipőt viselt, és végül levette azt és úgy ment végig a kifutón.

A mostani esetben az a furcsa, hogy McMenamy még a magassarkú levétele után is furán, a lába külső oldalán járva hagyta el a kifutót. Sok kommentelő ebből arra a következtetett, hogy a lábbeli nagyon kényelmetlen lehetett.