Jenna Ortega

Ez a trendi frizura a legegyszerűbb módja, hogy kipróbáld a frufrut

Ha valaha is elgondolkodtál azon, hogy „kell-e nekem frufru?”, de attól félsz, hogy a stílus túl sok munkát igényel, van egy jó hírünk. A fürtös, vékony frufru nem csak jól néz ki, de szuper alacsony fenntartású, könnyen formázható, és a lusta lányoknak is bejön.


A wispy (vékony, fürtös) frufru egy lágyabb, játékosabb frufru, amely lazán kiemeli a szem és a halánték területét. Akár »mikro« fürtös, akár hosszabb, kevesebb hajszálat vágnak le hozzá, mint egy teljes frufrunál, így még mindig látszik a homlok, ami kikukucskál alóla. Mozgása és és légies textúrája van

– magyarázza Rogerio Cavalcante fodrász.

Rogerio azt is megjegyzi, hogy a fürtös frufru remek választás mindazoknak, akik nem biztosak abban, hogy teljes frufrut szeretnének-e. Könnyebb formázni is, különösen a göndörödésre hajlamos hajtípusok esetében. Olyan sztárok is kedvelik ezt a stílust, mint Jenna Ortega, Selena Gomez, Camila Cabello, Zoë Kravitz és Suki Waterhouse. Különösen népszerű a K-pop sztárok körében, mint a Blackpink Jennie, Jisoo, Lisa és Rosé, a Squid Game színésze, Jung Ho-Yeon és a modell Lee Sung-Kyung, ami érthető: a fürtös frufru trend Dél-Koreából indult.

Dan Williams fodrász rámutat, hogy ez a tökéletes kezdő frufru:

A fürtös frufru sokkal kecsesebb, mint a hagyományos frufru, ezért remek belépő a frufru világába anélkül, hogy durván elköteleznéd magad a sok frufru sűrűsége mellett.

A fürtös frufru évszaktól függetlenül is kényelmesen viselhető, nem őrjít meg a hőségben sem. A frufru hossza is nagyon változatos lehet, hiszen ugyanolyan elegánsan néz ki szuper rövid, à la Hepburn frufru, egyenes, vagy függönyös frufruként elválasztva. Emellett szuper sokoldalú, és a legtöbb arcformához jól illik: általában jól működik a szögletes, a szív és az ovális arcformákhoz. A textúra lágyítja az állkapocsvonalakat, és ideálisak azok számára, akiknek hosszabb a homloka vagy kerekebb az arcformája.

Inspirálódtál? Ha szeretnél ilyen frufrut, kérj a stylistodtól „rövidebb, rétegezhető fürtöket, vagy vágd úgy, hogy a szem vagy a halánték hosszáig érjen". Középen lehet rövidebb a hossz, ha egy kicsit több frufrut szeretnél.

Ami a stílust illeti? A lusta lány stílushoz válaszd a légszárítást, és csak használd az ujjaidat, hogy szétválasszd őket. A kissé bonyolultabb formázási technikához használj kerek kefét és hajszárítót a maximális volumen eléréséhez. Vigyél fel volumennövelőt és kerek kefével adj neki formát. De formázhatod egy sima hajvasalóval is, enyhén az arc felé billentve a vasalót, hogy megfelelő formát adj neki. Majd fejezd be a kedvenc fixáló spray-ddel.

Ami a termékeket illeti, szerezz be egy könnyű tartást biztosító hajkondicionálót és textúrázó spray-t!


Forrás: Glamour UK

Nyitókép: Shutterstock