egy nő vintage napszemüvegben és fürdőruhában fekszik a nyugágyon a vízparton

A vintage lány esztétika a nyár új trendje, a sztárok között is tarol

A „vintage lány nyár" hirtelen a közösségi média egyik legnagyobb aktuális trendjévé vált, miután kedvenc hírességeink mind belekóstoltak a régmúlt esztétikájába.


Ha a hírfolyamodat pörgeted, azt hihetnéd, hogy az 1940-es vagy 50-es években járunk (kivéve persze, hogy akkor még nem létezett Instagram és TikTok). Láttunk már tearuhákat, könyékig érő kesztyűket, vintage csíkokat, kétrészes fürdőruhákat, édeskés dekoltázsokat, macskaszemes napszemüvegeket, hosszú sálakat, vörös rúzsokat és lágy fürtöket.

Ez a stílus minden évben visszatér, de különösen népszerű idén nyáron, amikor az 1940-es és 50-es évekbeli riviérajelenetekben kanyargó tengerparti utakat, kabrió cadillaceket, vitorlás jachtokat, selyemkendővel átkötött hajat és hosszú, vékony napszemüveggel árnyékolt szemeket látunk. Mindez a tengerparton kiterített csíkos nyugágyakon és halter fürdőruhákban eltöltött napokat idézi.

Elsőként Sabrina Carpenter jelent meg a stílusban június 23-án a párizsi Vogue World-ön. Cukorkás csíkos, piros-fehér melltartós fürdőruhát viselt, hozzá illő hajkendővel, hosszú szaronggal és bíborvörösre festett ajkakkal. Sabrina az Espresso című klipjének megjelenése óta a vintage korszakát éli, amelyben régimódi tengerparti pin-up ruhákat és fürdőruhákat viselt, hosszú szőke haját pedig modern Brigitte Bardot-ként formázta.

Egy nappal később Jennifer Lopez következett a Christian Dior Haute Couture Fall/Winter 2024-2025 divatbemutatón Párizsban. Az énekesnő szettje a Dior 1940-es és 50-es évekbeli divatkollekciói előtt tisztelgett: egy övvel díszített, cafe au lait színű, bokáig érő tearuhában és fekete, könyékig érő kesztyűben jelent meg. Lágyan feltűzött haját kontyba söpörte, az arcát finoman keretező hullámokkal, és a macskás tusvonallal egészítette ki a megjelenést.

Egy másik megjelenésekor pedig a haját és a sminkjét fekete madárkalitkás fátyollal, fehér inggel és tweed ceruzaszoknyával párosította.

Június 26-án Beyoncé is csatlakozott a trendhez: az álla alá kötött selyemkendővel, retro kerek macskaszemes napszemüveggel, lágyan göndörített hajjal és élénkvörös ajkakkal mutatkozott.

Ha tehát te is vágysz egy kis múltba révedésre, a „vintage lány nyár" megadja hozzá a kellő lökést.

Forrás: Glamour UK

Nyitókép: Shutterstock