Rusztikus lakberendezésű hálószoba

Ezek a színek illenek a fehér falakhoz - és ezek biztosan nem!

Ki mondta, hogy a fehér szín unalmas? Az utóbbi időben a fehér világszerte a színek szerelmeseinek kedvencévé vált a dizájn világában mint a legjobb festészeti trend és kipróbálandó trükk. Ahelyett, hogy a személyiség hiányával társítanák, a fehéret a karakter kiemelésének módjaként ünneplik. Íme négy tipp, hogy a legtöbbet hozzuk ki ebből a színtelen színből.

1. A szín fanatikusok alapja

A grafikai tervezési elemeket nem véletlenül helyezik gyakran fehér háttérre. A fehérnek páratlan módja van arra, hogy az előtér kirobbanóan fókuszba kerüljön, és ugyanez vonatkozik a belső terekre is. Ahogy itt látható, a fehér falak ebben a nappaliban lehetővé teszik, hogy a szivárványos textíliák és felületek középpontba kerüljenek.

Másik előnye, hogy a színes egyéniségek szabad kezet kapnak. A fehér negatív tér lehetővé teszi, hogy a szem megpihenjen az egyes színadagok között, így a szoba kiegyensúlyozottnak tűnik, függetlenül attól, hogy mennyire túlburjánzó a stílus.

2. Óda az építészethez

Ha élénk színt adunk az építészeti falrészleteknek, például a koronázó díszléceknek és a gerendáknak, azok élesebbé válnak. A merész árnyalatok azonban hajlamosak a középpontba kerülni, és elfedni a forma finomságait, amelyek lehetővé teszik, hogy az építészet elsősorban a középpontba kerüljön.

Másrészt a fehér minden egyes ívnek formát ad, és minden egyes mélységváltozást kiemel. A semleges, szerény tónus inkább kiemeli, mintsem kihasználja ezeket az építészeti részleteket. Párosítsuk a fehér építészeti elemeket világos kiegészítőkkel, például egy sárga, dekoratív díszpárnával és bútorokkal a merész megjelenésért.

3. Tágas, nyitott terek

Ha a tágasság érzetére vágyunk, érdemes tiszta fehérre festeni a falakat és a mennyezetet. A klasszikus árnyalat egyszerű módja annak, hogy szinte bármilyen tér pompáját felerősítse. A fenti képen látható étkezőben például a fehér burkolatú felületek gyakorlatilag végtelennek tűnnek, és a kiegészítők minimalizálása és visszafogottsága révén a terület sokkal nagyobbnak tűnik, mint amekkora valójában. Ez a taktika jól működik abban is, hogy a hálószobákat tágasabbá varázsoljuk és felhívjuk a figyelmet az ágyneműre.

4. Fehér a fehéren

Végül, fontoljuk meg, hogy a dolgokat a végletekig fokozzuk. Bár gyakran a skandináv mod dizájnhoz kötik, a fehér a fehéren világszerte kezdi átvenni a hatalmat a trendekben. Amint a fenti képen látható, a monoton megjelenés egyik népszerű továbbfejlesztése a fehér különböző árnyalataival való dimenziónövelés, a lágy krémszíntől kezdve a tompa szürkéig. Igaz, ezt a feltűnően egységes megjelenést kissé macerás fenntartani, de az eredmény gyakran megéri a fáradságot. A fehér a fehéren tér szemet gyönyörködtető és kifinomult, ha a legapróbb részletekig kivitelezett.