Egy nő hajszíneit bemutató illusztráció

Itt vannak a 2023-as év legjobb tavaszi hajszínei​

Közeledik a tavasz, ami minden szempontból a megújulásról szól. A divatban is egy új időszak kezdődik, így a ruhatár lecserélése mellett a hajszín frissítésére is érdemes időt szakítani. Alábbi cikkünkbe összegyűjtöttük, mik lesznek a 2023-as szezon várható trendjei.


1. Buttery Blonde

Ez a szín egy visszafogottabb, kevésbé rikító szőke árnyalatot biztosít, ami nagyon sok embernek jól állhat. A melegebb szín sokkal természetesebbnek hat a tavaszi napsütésben, így a következő időszakra bölcs választás lehet. Szakértők szerint eredetileg is szőke, vagy ideiglenesen világosabb hajszínt viselő személyeknek ajánlatos hajfénykezelésen részt venniük a festés előtt.

Mindezen felül az összhatás megtartásához célszerű hajolajat beiktatni a rutinba, hogy minél tovább maradjon fényes az új szín.

2. Lived-In Brunette

Az utóbbi időszakban olyan világsztárok tűntek fel ilyen frizurával, mint például Bella Hadid, Lucy Hale és Kim Kardashian. A barnának egy sokkal mogyorósabb árnyalatáról van szó, melynek a balayage technika lágy vonásai adnak természetes vonulatot.

3. Strawberry Blonde

Bár az elmúlt években kétségtelenül a vörös hajszín volt a legnagyobb szenzáció, mégis van egy egyedi árnyalat, ami felveszi vele a versenyt. Ez nem más, mint ez a lágy, eperszínre emlékeztető szőke. Ennél viszont érdemes észben tartani, hogy nagyon fontos a hővédőszerek használata, hogy a szín tovább megmaradjon a hajon, illetve, hogy egészségesek maradjanak a szálak.

4. Whipped Cappuccino

Ahogy a fantázianév is sugallja, a világos szőke és a barna színek enyhe ötvözéséről van szó. Jennifer Lopez például már nagyon régóta ezt a színt választja, így részben ő is felelős a népszerűsítéséért. Szakértők meglátásai szerint elsősorban barnáról érdemes váltani erre az árnyalatra, hogy a szálak ne roncsolódjanak annyira.

5. Moonlights

Ezt a színt a Hold fényjátékai inspirálták, így a hajon a lila és a fekete színek egyesülnek egy csillogó végeredményben. Ez élénkséget ad a tincseknek, és egy újabb dimenziót kölcsönöz a hajnak.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: PureWow