Színes ruhában pózoló nők

Ez az idei nyár 5 legjobb színtrendje

A Lyst és a ShopStyle globális vásárlási platformokon már egy ideje folyamatosan növekszik a népszerűsége az alábbi öt árnyalatnak. Íme, a legfontosabb nyári színtrendek, amelyekre érdemes odafigyelni.

1. Bottega zöld

A Bottega Green a Kelly zöld egy különleges árnyalata, amelyet először a Bottega Veneta márka népszerűsített 2021-ben. A trend előrejelzések szerint ez az árnyalat lesz az év első számú színtrendje, mely minden bőrtónuson jól mutat, ráadásul eléggé figyelemfelkeltő. Ha tehát inkább csak egy csipetnyit csempésznénk bele a kinézetünkbe, érdemes meleg, semleges színekkel, például karamellával, bézs színnel vagy arannyal párosítani.

2. Barna

Minden szezonban hajlamosak vagyunk egy semleges árnyalatot többet látni, mint bármelyik másikat. Néha ez egy fényes, ropogós fehér vagy kőszürke, de 2023 nyarán a barna lesz az. A mély csokoládé, a gazdag karamell és a homokos bézs megnyugtató melegsége egyszerre ideális egyensúlyt teremt a laza és az elegáns öltözködés között.

Cseréljük le a fekete vagy fehér kiegészítőket barna változatokra, vagy váltsunk monokróm öltözékre tetőtől talpig.

3. Lila

A Veri Peri, egy halvány lila árnyalat volt a Pantone 2022-es év színe, de úgy tűnik, idén is trendi marad. A 2023-as tavaszi/nyári divatbemutatókon is népszerű választás volt, és többször is felbukkant Victoria Beckham, Brandon Maxwell, Jil Sander, Ulla Johnson és Oscar de la Renta kollekcióiban. Természetesen, Taylor SwiftLavender Haze című klipje is nagy lendületet adott az árnyalatnak.

A pasztell árnyalat előnye, hogy ugyanolyan jól párosítható semleges árnyalatokkal, például feketével vagy barnával, mint az élénkekkel, például cseresznyepirossal vagy lime-zölddel.

4. Ezüst

A fémes nappali ruhák a New York-i divathét óta elég népszerűek, de úgy tűnik, hogy az ezüst megelőzi az aranyat vagy a rezet, mint a nyár legnépszerűbb színválasztása. Akár egy könnyű lamé, klasszikus flitterek vagy más feltűnő fémdíszítés mellett döntünk, mindenképpen ellensúlyozzuk az ezüst party-hangulatát azzal, hogy szuper alkalmi ruhatári alapdarabokkal párosítjuk, például egy fehér gombos ing flitteres ceruzaszoknyával, egy fehér póló ezüst futónadrággal, vagy egy csillogó válltáskával feldobott farmerruha.

5. Kivi

A Bottega zöldhöz hasonlóan ez is egy olyan árnyalat, amely arra való, hogy kitűnjön, ezért inkább egyszínű ruhát, nadrágot vagy hosszú ujjú blúzt viseljünk ennek a színnek a választásánál. Ha mégis más árnyalatokkal szeretnénk keverni, a semleges színekkel a legkönnyebb dolgozni. Ellenkező esetben próbálkozzunk pasztell árnyalatokkal, amelyek lágyíthatják ennek a kivi ihlette zöldnek az általános vibrálását.

(PureWow)

Nyitókép: Shutterstock