Egy hálószobáról készített kép

Ezzel a lakberendezési ötlettel percek alatt elegánsabbá tehetjük otthonunkat​

Az első eleganciát sugárzó lakberendezési ötlet, ami az embereknek eszükbe jut, az a művészeti alkotások beszerzése. De mi van akkor, ha a felakasztott képek mégsem nyújtják a kívánt hatást. Megoldásképp elhoztunk egy egyszerű és személyre szabható módszert.


A szobák berendezésénél általában a világítás kapja a legkisebb figyelmet. Ez nagy hiba, hiszen a múzeumokban és a különböző kiállításokon is külön fényforrással emelik ki a műveket. Tulajdonképpen egy jó megvilágítással és egy szép kerettel új életet lehet adni bármilyen képnek.

Az utóbbi időben nagyon népszerűvé vált egy módszer a családi fotók, a gyerekrajzok és az egyéb képek kihelyezésénél. Amikor a falra akasztunk valamit, akkor azt várjuk, hogy minden szem rászegeződjön. A különálló lámpák ezt a célt szolgálják. De mit lehet tenni akkor, hogy nincs rendelkezésre álló konnektor, vagy nem akarjuk nézni a kábeleket a kép mellett?

Szerencsére erre is van megoldás. Online és lakberendezési boltokban számos stílussal ellátott elemes, illetve akkumulátoros falilámpát be lehet szerezni. Ezek felszerelése nem nagy ördöngösség, hiszen a hozzá szükséges eszközöket a dobozban adják a termékhez. Nem nehezebb, mint magát a képet felhelyezni a falra.

Természetesen nagy segítség lehet egy barát, aki meg tudja határozni a tökéletes pozíciót a lámpa helyének. Kerry Whippee, a Shamrock Hill Designs alapítója így nyilatkozott erről a kreatív megoldásról:

„Az egyik kedvenc módunk, hogy stílust és személyiséget adjunk egy szobának, a művészet. Az elemes képvilágítással könnyen kiemelheted kedvenc családi fotódat vagy a tengerentúli utazás során vásárolt művészeti alkotásokat.

Az akkumulátoros vagy elemes képvilágítás népszerűvé vált a dekoratőrök és a barkácsolók körében, mivel könnyen használható. Az, hogy nem kell több száz dollárt költeni villanyszerelőre, lehetővé teszi, hogy bárki beépíthesse az otthonába.”

A vezetékeket nem igényló megvilágítás egyik legnagyobb előnye, hogy könnyen áthelyezhető. Nem kell nagy elkötelezettség egy bizonyos pont mellett. Amennyiben egy szoba átalakításán törjük a fejünket, akkor sem kell minden kábelt átirányítani máshová. Szimplán levesszük a falról, felakasztjuk a kiválasztott helyre a képet, majd felé helyezzük a lámpát.