Ez a Top 1 vitamin hasi zsírégetéshez
A D-vitamin-kiegészítők szedése fokozhatja a fogyást, segíthet a hasi zsír leadásában és a vércukorszint szabályozásában – derül ki egy kutatásból.
Korábbi tanulmányok kimutatták, hogy a fogyókúrázó emberek 20 kilóval többet fogynak, ha magas a D-vitamin szintjük. A D-vitamin magasabb szintje a szervezetben a hasi zsírégetéssel is összefüggésbe hozható, számol be róla a PsyBlog.
Egy tanulmány kimutatta, hogy a kalciumot és D-vitamint tartalmazó tej fogyasztása megduplázhatja a fogyást. Az emberek akár 50 százalékának is lehet D-vitamin hiánya. Ennek a vitaminnak a hiányát összefüggésbe hozták a szervezetben fellépő fokozott gyulladással.
A D-vitaminban gazdag élelmiszerek közé tartozik a tojás, az olajos halak, mint a lazac, a gomba, a tejtermékek és az ezzel dúsított élelmiszerek, beleértve a gabonaféléket és a gyümölcsleveket.
A fent említett vizsgálatban 121 D-vitaminhiányos és prediabéteszes nő vett részt, felük nyolc héten keresztül hetente egyszer 60 000 NE D-vitamin-kiegészítést kapott. Miután D-vitamin-szintjük visszaállt a normális szintre, napi 200 NE-t kaptak, hogy egészséges szinten tartsák. A csoport másik fele placebót kapott.
Az eredmények azt mutatták, hogy a D-vitamint szedő nők több hasi zsírt veszítettek, és jobb glükózszabályozást mutattak.
„Ebben a gondosan megtervezett, 18 hónapos időtartamú, randomizált kontrollvizsgálatban szignifikáns csökkenést mutattunk ki a következőkben; FBG [éhgyomri vércukor], 2 órás vércukorszint OGTT [orális glükóztolerancia teszt] utáni, HbA1c, és a truncális szubkután zsír [hasi zsír] (bőrredőkkel mérve) D-vitamin beavatkozással”
– magyarázzák a tanulmány szerzői az eredményeket.
Vagyis, az eredmények azt mutatják, hogy a D-vitamin segíti a szervezetet a kalcium felszívódásában, és úgy tűnik, hogy a magasabb kalciumszint csökkenti az étkezés iránti vágyat.
A kalciumhiány azonban fokozhatja az étvágyat, mivel így több létfontosságú ásványi anyaghoz juthatunk.
Nyitókép: Shutterstock