5 étel, amit érdemes fogyasztanod, ha refluxszal küzdesz

5 étel, amit érdemes fogyasztanod, ha refluxszal küzdesz

Az elfogyasztott ételek befolyásolják a gyomor által termelt sav mennyiségét. A megfelelő ételek fogyasztása kulcsfontosságú refluxbetegség esetében. Íme néhány élelmiszer, melyek segíthetnek kínzó tüneteinken.


Zabpehely

A zabpehely teljes kiőrlésű gabona és kiváló rostforrás. A rostban gazdag étrend pedig összefüggésbe hozható a savas reflux kisebb kockázatával. De próbálkozhatsz még a teljes kiőrlésű kenyerekkel és a teljes kiőrlésű rizzsel.

Sovány húsok és tenger gyümölcsei

A sovány húsok, például a csirke, a pulyka, a hal és a tenger gyümölcsei alacsony zsírtartalmúak, ezzel pedig csökkentik a kínzó reflux tüneteit.

Gyömbér

A gyömbér természetes gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, és természetes gyógymód a gyomorégés és más gyomor-bélrendszeri problémák kezelésére. A tünetek enyhítésére adj reszelt vagy szeletelt gyömbérgyökeret a turmixodhoz, vagy igyál gyömbérteát.

Zöldségek

A zöldségek természetesen alacsony zsír- és cukortartalmúak, és segítenek csökkenteni a gyomorsavat. Jó választás a zöldbab, a brokkoli, a spárga, a karfiol, a leveles zöldségek, a burgonya és a kígyóuborka is.

Egészséges zsírok

Az egészséges zsírok forrásai közé tartozik az avokádó, a dió, a lenmag, az olívaolaj, a szezámolaj és a napraforgóolaj. Csökkentsd a telített zsírok és transzzsírok bevitelét, és helyettesítsd őket ezekkel az egészségesebb telítetlen zsírokkal.

Összegezve tehát:

Italok közül leginkább a víz, gyümölcsteák ajánlottak. Levesek közül a zöldségleves, gyümölcsleves, daragaluska leves vagy akár krumplileves. Köretek közül kerüljük az olajos sült krumplit vagy krokettet, helyette inkább válasszuk a burgonyapürét, a rizst, csőben sült karfiolt, zöldbabot, zöldborsót vagy sárgarépát. Húsok közül inkább a grillezett sovány húsokat fogyasszuk. Édességek közül piskóta, zabkeksz, tejbegríz lehet a tökéletes választás.

Nyitókép: Shutterstock