Vizespoharat fogó, mosolygó nő

Csodát tehet veled a vízivás ilyen formája

Sokan hallottunk már a babérlevél előnyeiről, de talán kevesebben tudjuk, hogy a babérleveles víz fogyasztása a fogyás érdekében is csodákra képes.

A fűszerezés nem csak az ízt javítja, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár. Bizonyára hallottunk már különböző fűszerekről és gyógynövényekről, amelyeknek gyógyhatást tulajdonítanak. Az egyik ilyen a babérlevél, amely ráadásul kedvezően hat a fogyókúrás erőfeszítéseinkben is. A babérleveles víz fogyókúrás célú fogyasztása a legjobb módja annak, hogy kihasználjuk az előnyeit.

Ha fogyásról van szó, gyakran azt feltételezik, hogy csak egy ízetlen, sanyargató étrend hozhat eredményeket, de ennél jobb a helyzet- A babérlevél egyike a sok gyógynövénynek, amelyek fokozhatják az ízeket és lendületet adhatnak a fogyókúrának.

A babérlevél vagy Tej Patta az indiai konyhában gyakran megtalálható gyógynövény. Általában lassan főzött ételekhez adják, mint például a Pulao, a levesek vagy a Biryani. Az azonban már kevésbé közismert tény, hogy a babérlevélnek számos gyógyhatása van, és segíthet a fogyásban. Ha súlygyarapodási problémákkal küzdünk, a babérlevél tökéletes természetes gyógymód erre.

A babérleveles víz/kivonat gyors elkészítéséhez követendő lépések:

Fogjunk egy marék babérlevelet, és adjuk forrásban lévő forró vízhez. Néhány másodpercig kevergessük, majd kapcsoljuk le a lángot. Szűrjük le a keveréket, és hagyjuk, hogy a víz szobahőmérsékletű legyen. Egy teáskanál mézet is adhatunk hozzá, ízlés szerint.

Az alábbiakban összeszedtük, hogyan segít a babérlevél a súlycsökkentésben.

1. Magas a rosttartalma

A babérlevél kiváló rostforrás, amely segíti a teltségérzetet és javítja a bélmozgást, ami elengedhetetlen a testsúly szabályozásban. A babérlevél pedig nemcsak az emésztésben és a bélmozgásban segít, hanem a gyomor teltségének megőrzésében is. Ennek eredményeként megakadályozza a túlevést vagy az egészségtelen ételek falását.

2. Javítja az emésztőrendszert és a bélrendszer általános egészségét

A babérlevélben található rostok segítenek a jobb bélmozgásban és emésztésben. A megfelelő emésztés elengedhetetlen a fogyáshoz, mivel segíti a tápanyagok jobb felszívódását, ami segít elkerülni a súlygyarapodást. Magas kalciumtartalma miatt a babérlevelet zsírégetőnek is tartják.

3. Javítja az anyagcserét

A jó anyagcsere, amely elégeti a naponta elfogyasztott kalóriákat, alapvető fontosságú a fogyókúra során. A babérlevél kiválóan javítja az anyagcserét, és segít gyorsabban elégetni a kalóriákat. A gyors anyagcsere segíthet több kalóriát elégetni és gyorsabban fogyni.

Egyéb előnyök:

A babérlevél A-, B6- és C-vitaminban gazdag, melyek segítik az immunitás erősítését. A babérlevél tea segíthet a légzőszervi panaszok enyhítésében, és csökkenti a torlódásokat. Emellett a cukorbetegség szabályozásában is jótékonyan hat, és csökkentheti a cukorszintet.

(HealthShots)

Nyitókép: Shutterstock