Az Advent Bazilika lett Európa legjobb karácsonyi vására

Az Advent Bazilika lett Európa legjobb karácsonyi vására

Óriási hazai sikerrel zárult az Európa legjobb karácsonyi vására online szavazás. A European Best Destination utazási portál versenyén 21 európai nagyváros – többek között Madrid, Bécs, Brüsszel, Salzburg és Prága – ünnepi rendezvényei előtt, minden idők legtöbb szavazatával a budapesti Advent Bazilika bizonyult a legjobbnak.


2019 és 2021 után 2022-ben is Európa legjobb karácsonyi vására lett a Szent István téri rendezvény, amely a Karácsonyi vásárok állócsillaga címet is kiérdemelte, írja a Hamu és Gyémánt.

Idén a december 8-án kezdődő, tíz napos versenyen 21 európai város, Budapest mellett többek között Prága, Gdansk, Salzburg, Pozsony, Brüsszel, Manchester, Bécs, Madeira, Tallinn, Madrid, Drezda és Edinburgh ünnepi vására vett részt.

2022-ben ráadásul rekordrészvétel mellett zajlott a szavazás, 179 ország utazójától 374 803 szavazat érkezett, ebből 51 253, minden idők legtöbb szavazatát kapta az Advent Bazilikát, mellyel az európai mezőny első helyét érdemelte ki.

Ezzel 2019 és 2021 után immár harmadszor nyerte el az Európa legjobb karácsonyi vására címet, ez a bravúr korábban csak Zágráb és Strasbourg vásárainak sikerült. A budapesti rendezvény a triplázás és a legjobbak legjobbjának járó elismerés mellé ráadásul a Karácsonyi vásárok állócsillaga címet is elnyerte.

A szervezők ezúton szeretnék kifejezni köszönetüket mindenkinek, aki szavazatával hozzájárult a sikerhez.

Nyitókép: