Egy férfi és egy nő forró csokit isznak egy karácsonyi vásárban

Van már programod december első hétvégéjére? Ezeket érdemes beiktatnod

December első hétvégéjével hivatalosan is megkezdődhet az ünnepi szezon, valamint a karácsonyi készülődés. Ehhez hűen összeszedtünk néhány fantasztikus programlehetőséget a következő napokra, melyekkel azonnal rá lehet hangolódni erre a csodás időszakra.


Kezdésképp egy nagyon különleges téli lehetőséget szeretnénk bemutatni. Sokak kedvenc szórakozóhelye és talán a legnagyobb budapesti koncertek helyszíne, a Budapest Park ünnepi kinézetet öltött. Ahol a nyár folyamán bulikon lehetett tombolni, ott most egy hatalmas jégpálya lett kialakítva, mely egészen január végéig elérhető a látogatók számára.

Ha további mesevilágszerű programok érdekelnek, akkor következő ajánlásunk neked szól. A tavalyi év sikeres megrendezésén felbuzdulva idén is megnyitotta kapuit a Hello Buda Winterland. Itt lehetőséget kínálnak arra, hogy az érdeklődők a budai dombok között élvezhessék ki a csípős hideg ellen menedéket nyújtó forró italokat és egyéb finomságokat.

A népszerű síparadicsomok hüttéjét idéző környezetben többek között helyet kapott egy kori pálya is, melyen az iskolások és az óvodások előre egyeztetett időpontokban ingyenesen csúszhatnak. Mindent összegezve egy igazi karácsonyi álomba csöppenhetnek az odalátogatók, és szerencsére január nyolcadikáig bárki útba ejtheti.

Végezetül pedig a MikulásGyár karácsonyi adománygyűjtő eseményeire szeretnénk felhívni a figyelmet. A szervezet már évek óta gyűjt a rászorulóknak, így idén is december 22-ig lehet leadni a jótékony célra szánt csomagokat. Elsősorban tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint édességeket várnak, melyeket most már a legtöbb postán is fel lehet adni.

Természetesen mindezért cserébe különleges fellépőket hívtak el a szervezők. December harmadikán például Varga Viktor, Curtis és Tóth Andi lépnek majd színpadra, egy nappal később pedig többek között Szabó Ádám és az Animal Cannibals szórakoztatják majd az adakozni vágyókat.

Nyitókép: Shutterstock