Édességek egy kék háttér előtt

Álom-munkalehetőség: édességkóstolásért fizet milliókat egy cég

Ki ne álmodott volna arról gyerekként, hogy a jövőben édességkóstolásból szerez milliókat? Egy kanadai vállalat éppen ezt teszi lehetővé legújabb állásajánlatával.


A Candy Funhouse nevű kanadai édességbolt hirdetett meg egy állást, amiben a szerencsés alkalmazottnak nem is lenne más dolga, mint hogy nap mint nap kóstolókat fogyasszon a cég termékeiből. A munkára bárki jelentkezhet, aki már elmúlt öt éves — írja a Telex. Emellett semmilyen korábbi munkatapasztalat nem szükséges hozzá, csupán édesszájúnak kell lennie a felvételt nyert személynek.

Ez viszont egy kifejezetten fontos kritérium, ugyanis nagyjából 3500 különböző cukorkát és csokit kell kipróbálni egy átlagos hónapban, ami napokra lebontva több mint 100 darab édességet jelent. Ez már leírva is soknak érződik, a fogszuvasodás és a diabétesz pedig szinte garantált. Ezek kezelési költségét nem biztos, hogy tartalmazza a megállapodás.

Mennyit keres egy hivatásos édességkóstoló?

Az álláshirdetés szerint évi 100 ezer kanadai dollár üti a bátor jelentkezők markát a felvétel után, ami átszámítva hozzávetőlegesen 30 millió forintot jelent. Ezzel a fizetéssel, valamint a korlátlan édességevéssel egy álom válhat valóra azoknak, akik a Charlie és a csokigyár című filmen nőttek fel.

Érdemes megjegyezni, hogy valószínűleg influenszerek vagy youtuberek jelentkezését várhatják elsősorban, ugyanis — a szerződés szerint — az alkalmazottak videós tartalmakban is szerepelnek majd a kóstolások mellett.

Nyitókép: Shutterstock