A Függőkert a Millenáris Széllkapu Parkban

Szeptember végén nyílik a Margit-negyed első kulturális helyszíne

Szeptember 29-én nyitja meg kapuit a Képező új művészeti közösségi tér a Keleti Károly utca 13/A-ban.

A Bada Éva, Csiszár Beatrix és Pénzes Boróka által létrehozott Képező célja a képzőművészet népszerűsítése különböző célcsoportoknak, képzőművészet-alapú programokkal, foglalkozásokkal és más eseményekkel, idézi a Kreatív a közleményt. A Képezőben először a Budapest Art Mentor program hagyományos évzáró kiállítását, a Felfedezők 4.0-t láthatjuk majd, ahol tizennégy állít majd ki. A kapcsolódó események a régi nevén visszatérő Budapesti Őszi Fesztivál részeként is futnak majd.

„A Képezőben képzőművészet-alapú foglalkozásokat, előadásokat tartunk gyermekek és felnőttek részére, kiállításokat és összművészeti programokat szervezünk. A saját módszertanunk alapján kidolgozott képzéseken a képzőművészetet, mint eszközt vonjuk be foglalkozásainkba. Célunk, hogy a gyerekek megszeressék a művészetet, ismerjék az emblematikus alkotásokat, tudják azokat korokhoz, alkotókhoz, stílusokhoz kötni, és hogy előbb-utóbb aktív múzeumlátogatók legyenek. Elkötelezetten hisszük, hogy a képzőművészetnek kiemelkedő szerepe van az emberek életében, azt gondoljuk, hogy életünk gazdagabb, mélyebb és színesebb lesz, ha képzőművészeti alkotást látunk, ha elmélyedünk benne. Hiszünk a KÉPEZŐben, hisszük, hogy ettől is kicsit jobb lesz a világ"

– olvasható a projektről a Képező honlapján.

A Margit-negyed a Margit körúton és környékén különböző kereskedelmi, kulturális és közösségi szereplők – galériák, kávézók, újhullámos üzletek, akár közös programjaival várja az érdeklődőket. A projekt korábban húsznál több önkormányzati tulajdonban lévő, jellemzően évek óta lerobbant ingatlanra írt ki pályázatot, a Képező az egyik nyerte, írja a Kreatív.