Óriás akvárium, illusztráció

Ezt érdemes tudni a világ legnagyobb földalatti akváriumáról tőlünk nem messze

A világ első közúti alagútjában épült akvárium elképesztő látványt és élményt nyújt.


A nyilvános akváriumokat tervező és építő Polin Aquariums bejelentette, hogy megnyitotta a világ első olyan akváriumát, amely a törökországi Trabzonban található Zagnos és Tabakhane völgyeket összekötő alagút belsejében épült.

A trabzoni akvárium e völgyek közötti mérföldkőnek számít, és az első és egyetlen ilyen kiállítás a világon, míg a Fekete-tenger térségében az első nyilvános akvárium.

Az akvárium alapterülete 3500 négyzetméter, nyolc különböző zónával. A bejárattól kezdve a vendégek a világ tavaiban és folyóiban gyönyörködhetnek, amelyek az Amazonas folyó, a Tanganyika-tó és a Malawi-tó különböző fajait mutatják be.

A tavak és folyók után a terráriumi zóna különböző területekről származó hüllőket mutat be. Az akvárium élményzónája az akvaristák és biológusok mindennapjait mutatja be a vendégeknek.

Az akvárium negyedik zónája a különböző tengerekből származó különböző halfajokból áll. Ezt követően a Cápacsarnok a cápák anatómiájáról, élőhelyükről és minden olyan oktatási tartalomról tájékoztat, amely világunk egyik legkülönlegesebb élőlényével kapcsolatos.

Az érintés és felfedezés rész újabb oktatási zónaként fog szolgálni, sokféle találkozási élménnyel a vendégek számára. Az akvárium fő attrakciója előtt a barlangos zóna különböző fajokból áll majd tengereink mélyvizeiből.

Végül egy 21 méter hosszú alagút várja a vendégeket az akvárium végén, mely főként a török tengerekből származó összes víziállatból áll.

(Travel Daily)

Nyitókép: Unsplash