Imádni fogod ezt a sütés nélküli avokádó torta receptet

Imádni fogod ezt a sütés nélküli avokádó torta receptet

Vegán, hűsítő, nyári. Ez a sütés nélküli avokádó torta recept garantáltan a család kedvence lesz a nyáron.


Az avokádó és a lime egy egészen új felhasználási módját mutatjuk most meg, amivel garantáltan leveszed a lábáról a családot és a vendégeket is.

Hozzávalók

A kekszes alaphoz:

  • 9 téglalap alakú keksz
  • 5 evőkanál kókuszolaj, megolvasztva
  • ¼ csésze barna cukor
  • ½ teáskanál tengeri só

A krémhez:

  • 2 érett avokádó
  • 8 kanál vegán, vagy sima krémsajt
  • ⅔ csésze porcukor
  • ⅓ csésze frissen facsart lime leve
  • 2 lime héja
  • Lime szeletek, a tálaláshoz

Elkészítés

1. Béleljük ki egy tapadásmentes tortaforma alját, kör alakú sütőpapírral.

2. Készítsük el a kekszes alapot: Adjuk a kekszet, a kókuszolajat, a barna cukrot és a sót egy konyhai robotgépbe, és daráljuk össze, amíg morzsás állagot nem kapunk. Tegyük át a keveréket az előkészített tortaformába, és egy mérőpohár aljával nyomkodjuk erősen az aljára és az oldalára. Fagyasszuk fél óráig.

3. Készítsük el a tölteléket: Helyezzük turmixgépbe az avokádót, a vegán krémsajtot, a porcukrot, a lime levét és a lime héját, majd keverjük krémesre.

4. A tölteléket egyenletesen oszlassuk el a krémes alapon, és a tortát egy éjszakán át hűtsük a hűtőben. Tetszés szerint lime-szeletekkel és tejmentes tejszínhabbal díszíthetjük.

Nyitókép: Shutterstock

(Pure Wow)