Őszi sütőtökös-csokidarabos muffinok, mellettük sütőtök és fahéj

Vegán csokis-sütőtökös muffin az őszi hétvégékre

Ezek a csokoládéforgáccsal megszórt, vegán sütőtökös muffinok reggelire, uzsonnára és desszertként is fogyaszthatók.


Hozzávalók

  • 5 evőkanál víz
  • 2 evőkanál őrölt lenmag (lenmagliszt)
  • 1,8 dl cukrozatlan mandulatej vagy zabtej
  • 150 gramm cukor
  • 73 gramm repceolaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 konzerv (kb. 42 dkg) fűszerezetlen sütőtökpüré
  • 226 gramm fehér teljes kiőrlésű liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál sütőtökös pitefűszer
  • ½ teáskanál só
  • 8 dkg keserédes csokoládéforgács
H\u00e1zi k\u00e9sz\u00edt\u00e9s\u0171 csokol\u00e1d\u00e9 darabos mini muffinok

Fotó: Shutterstock

Elkészítés

1. lépés: Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. Kenjünk be 12 muffin formát főzőspray-vel.

2. lépés: Keverjük össze a vizet és az őrölt lenmagot egy kis tálban. Hagyjuk állni néhány percig.

3. lépés: Keverjük össze a mandulatejet (vagy zabtejet), a cukrot, az olajat, a vaníliát és a lenmagkeveréket egy közepes tálban, majd adjuk hozzá a sütőtököt. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sütőtökös pitefűszert és a sót egy nagy tálban. Adjuk hozzá a sütőtökös keveréket, és keverjük össze, amíg éppen csak összeáll. Ezután keverjük bele a csokoládéforgácsot. Osszuk el a tésztát az előkészített muffin formák között.

4. lépés: Süssük kb. 25-28 percig, amíg aranyszínű nem lesz, és a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz. Hagyjuk 5 percig hűlni a formában, mielőtt kifordítjuk egy rácsra, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.

Nyitókép: Shutterstock