Fehércsokis sütemény kávé mellett

Egy egyszerű kávés, fehér csokis sütemény recept a hétvégére

Ezt a fehér csokis, kávés sütemény receptet a török kávékészítésének évszázados módszere ihlette, amely jellegzetesen erős, sötét és gyakran kardamommal ízesített.


Természetesen ahogyan egyik recept, így ez sincs kőbe vésve. Bátran extrázhatjuk ízlésünknek megfelelően pisztáciával, makadámdióval, dióval, vagy akár szárított, ehető rózsaszirmokkal is.

Elkészítési idő: 1 óra

Adag: 12 db

Hozzávalók:

  • kardamom fűszer (por)
  • 120g sótlan vaj, lágyítva
  • 80 gramm barna cukor
  • 60 gramm kristálycukor
  • 1 evőkanál instant eszpresszópor
  • 3 nagy tojássárgája
  • 1 teáskanál vaníliarúd paszta
  • 100 gramm teljes kiőrlésű liszt
  • 80 gramm teljes kiőrlésű rozsliszt
  • ½ teáskanál tengeri só
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • ½ teáskanál sütőpor
  • 150 g fehér csokoládé, durván felaprítva

Elkészítés:

1. Egy habverővel felszerelt keverőgépben vagy egy nagy tálban elektromos kézi mixerrel közepes sebességen verjük össze a vajat és a cukrokat, amíg jól össze nem keverednek, körülbelül 5 percig. Adjuk hozzá az eszpresszóport, a tojássárgáját és a vaníliarúdpasztát, és keverjük újra. Adjuk hozzá a kardamomot, a liszteket, a sót, a szódabikarbónát, a sütőport és a fehér csokoládét, majd rövid ideig keverjük őket össze.

2. Béleljünk ki két nagy tepsit sütőpapírral. Kanalazzuk a süteménytésztából 12 puklit. Formázzunk mindegyikből egy-egy kis golyót. Tegyük őket egymástól távol a kibélelt sütőlapokra, és 30 percig hűtsük a hűtőszekrényben. Közben melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

3. Süssük 10-12 percig, majd hűtsük ki teljesen a tepsin.Tároljuk légmentesen záródó edényben legfeljebb három napig.

Nyitókép: Shutterstock

(PureWow)