fagyasztott gránátalmás Margarita

Örüljünk a január végének egy jó fagyasztott gránátalmás Margaritával!

Hetente jelentkező rovatunkban a legelegánsabb vagy éppen legbohémebb koktélokat, és azok elkészítési módját mutatjuk be, ma a fagyasztott gránátalmás Margaritáét.


Hozzávalók:

  • 1 evőkanál kóser só
  • 2 kis lime szeletekre vágva
  • 3 csésze jég, plusz szükség szerint több
  • 6 cl silver tequila, plusz tetszés szerint
  • 2,5 dl friss gránátalmalé
  • 26 cl friss, lime szeletekből facsart limelé
  • 3 cl agavé szirup vagy egyszerű szirup/méz - opcionális
  • 1 evőkanál gránátalma, köretként - opcionális

Elkészítés:

Szórjunk sót egy kis tányérra. A lime szeletekkel „töröljük” át a pohár peremét, utána pedig fordítsuk a poharakat fejjel lefelé, és alaposan kenjük be a szélüket sóval.

Nagy sebességű turmixgépbe tegyük bele a jeget, a tequilát, friss gránátalma- és limelevet, valamint az agave szirupot. Keverjük össze, amíg jól össze nem áll az egész. Mindenképpen kóstoljuk meg, és állítsuk be az alkoholszintet a kívánt ízlés szerint.

Tálalás:

Öntsük az italt az előkészített poharakba, és ízlés szerint díszítsük őket gránátalma szemekkel.

Nyitókép: Pinterest