Örüljünk a január végének egy jó fagyasztott gránátalmás Margaritával!
Hetente jelentkező rovatunkban a legelegánsabb vagy éppen legbohémebb koktélokat, és azok elkészítési módját mutatjuk be, ma a fagyasztott gránátalmás Margaritáét.
Hozzávalók:
- 1 evőkanál kóser só
- 2 kis lime szeletekre vágva
- 3 csésze jég, plusz szükség szerint több
- 6 cl silver tequila, plusz tetszés szerint
- 2,5 dl friss gránátalmalé
- 26 cl friss, lime szeletekből facsart limelé
- 3 cl agavé szirup vagy egyszerű szirup/méz - opcionális
- 1 evőkanál gránátalma, köretként - opcionális
Elkészítés:
Szórjunk sót egy kis tányérra. A lime szeletekkel „töröljük” át a pohár peremét, utána pedig fordítsuk a poharakat fejjel lefelé, és alaposan kenjük be a szélüket sóval.
Nagy sebességű turmixgépbe tegyük bele a jeget, a tequilát, friss gránátalma- és limelevet, valamint az agave szirupot. Keverjük össze, amíg jól össze nem áll az egész. Mindenképpen kóstoljuk meg, és állítsuk be az alkoholszintet a kívánt ízlés szerint.
Tálalás:
Öntsük az italt az előkészített poharakba, és ízlés szerint díszítsük őket gránátalma szemekkel.
Nyitókép: Pinterest