Francia hagymás mártogatós chipsekkel fadeszkán tálalva

Francia hagymás tejfölös mártogatós recept - imádni fogod!

Ezután a francia hagymás mártogatós recept után garantáltan megnyalod mind a tíz ujjadat! Az elkészítése pedig roppant egyszerű.


Ez a recept julienne-re vágott hagymát igényel - azaz hosszú, vékony gyufaszálakat -, de nem kell megijedni tőle. Sokkal egyszerűbb technika, mint amilyennek hangzik. A lényeg, hogy a hagymát a szálaival párhuzamosan vágjuk, a gyökér végétől a pólusig.

Elkészítési idő: 45 perc

Adag: 8 fő

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 nagy sárga hagyma, lereszelve
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 2 bögre tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • Apróra vágott friss metélőhagyma a díszítéshez
  • Burgonyachips a tálaláshoz

Elkészítés

Első lépés:

Serpenyőben, közepes lángon melegítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a hagymát, és fűszerezzük sóval. Gyakori kevergetés mellett főzzük 8-10 percig, amíg a hagyma elkezd megpuhulni és összeugrani. Ha ez megtörtént, akkor csökkentsük a hőfokot közepesen alacsonyra, és időnként megkeverve főzzük tovább 25-30 percig, amíg a hagyma nem karamellizálódik. (Ha úgy látjuk, hogy a hagyma kezd megégni vagy túl sok színt vesz fel, akkor a serpenyőt néhány evőkanál vízzel hígítsuk, és kevergessük.) Ha kész, tegyük félre kihűlni.

Második lépés:

Egy nagy tálban keverjük össze a tejfölt, a majonézt és a kihűlt hagymát, amíg jól összeáll. Tegyük át egy tálalótálba, és díszítsük apróra vágott friss metélőhagymával és frissen őrölt fekete borssal. Tálaljuk burgonya chipsszel a mártogatáshoz.

Nyitókép: Shutterstock

(Pure Wow)