Villára tekert mérőszalag, sárga háttéren

Ez a természetes étrend-kiegészítő csökkenti a hasi zsírt

Természetes kiegészítő a fogyáshoz, amely sok egészséges élelmiszerben megtalálható.


Kutatások szerint bizonyos kiegészítők szedése növeli a fogyást. Ilyen például az inulin, a kiegészítőként kapható természetes rost, amely egy tanulmány szerint akár megnégyszerezheti a fogyást.

Az inulin egy olyan rost, amely természetes módon számos élelmiszerben, többek között póréhagymában, búzában, hagymában, banánban és spárgában is megtalálhat, és az étvágy csökkentését eredményezi.

A krémes állagú inulin, melyet az élelmiszeriparban néha a zsír helyettesítésére használnak, alacsony kalóriatartalmú, magas rosttartalmú, és javíthatja az emésztés egészségét.

A kutatók többször megállapították, hogy a rostbevitel növelése segíthet a fogyásban, számol be róla a Psyblog.

Egy nemrégiben egereken végzett vizsgálat során vagy önmagában magas zsírtartalmú étrendet, vagy rostkiegészítővel kiegészített magas zsírtartalmú étrendet etettek velük.

Négy hétig tartó ilyen rendszer után az eredmények azt mutatták, hogy az inulin csökkentette a súlygyarapodásból eredő elhízást, valamint a zsírsejtek mérete is csökkent az inulinkiegészítés hatására.

Dr. Andrew Gewirtz, a tanulmány társszerzője elmondta, azt találták, hogy az élelmi rosttartalom manipulálása, különösen az erjeszthető rostok hozzáadásával védelmet nyújt a metabolikus szindróma ellen.

„Ez a tanulmány feltárta, hogy a bélrendszer egészségének helyreállítására és az elhízás és a metabolikus szindróma elnyomására használt specifikus mechanizmus az IL-22 expressziójának indukciója. Ezek az eredmények hozzájárulnak az étrend által kiváltott elhízás hátterében álló mechanizmusok megértéséhez, és betekintést nyújtanak abba, hogy az erjeszthető rostok hogyan segíthetik elő a jobb egészségi állapotot.”

A metabolikus szindróma olyan problémák csoportja, mint a túlzott hasi zsír, a magas vérnyomás és a jó koleszterin alacsony szintje. Az inulin a rossz koleszterinszintet is csökkentette, és segített stabilabban tartani a vércukorszintet, valamint rendszeres szedésével helyreállt a bélben lévő mikrobák egyensúlya.

Nyitókép: Unsplash