A legtrendibb karácsonyi előétel: hidegtálkoszorú
A legegyszerűbb összetevőket is instakompatibilis alkotásokká varázsolhatjuk a karácsonyi vendégváráshoz, ha követjük a következő néhány szabályt és tippet.
- Használj kerek tálcát vagy vágódeszkát
Mivel a koszorú kerek, így ajánlatos egy hasonló formájú alátétet választani. Ha rusztikus megjelenést szeretnél kölcsönözni táladnak, akkor egy szép, fából készült tálca is megfelel, máskor pedig, ha elegánsabb partit szervezel, akkor vegyél elő egy csillogó ezüsttányért. Érdemes odafigyelni az ilyen apró részletekre.
- Kívülről haladj befelé
A legjobban úgy marad egyben alkotásod, ha kívülről befelé haladsz. A szimmetria megtartása érdekében kövess egy mintát, amíg el nem éred a kívánt vastagságot. Táladon nyugodtan vegyíts különböző ízeket és textúrák: helyezz rá gyümölcsöket, mogyorót, diót és persze zöldségeket a sajtok és a húsok mellé.
- Merj zöldeket használni
Legtöbbször a névadó koszsorúhoz hűen formálják meg az ételt, ennek érdekében pedig elengedhetetlen különböző fűszernövények használata— írta a Real Simple. A rozmaringágak tökéletesek erre a szerepre, mert természetes hatást kölcsönöznek a tálnak. A kis rozmaringot helyezd el a húsok külső szélén, ettől igazán koszorúkinézete lesz, valamint megtartja a különböző részeket.
- Találj ki valami apropót a művednek
Amennyiben egy karácsonyi koszorú az alap, akkor használj olyan piros kiegészítőket, mint a gránátalmamagok és a málna. Szerencsére néhány pácolt hús is beleillik a képbe, ilyen például a pepperoni szalámi és prosciutto is. A hézagokat nyugodtan töltsd ki piros és zöld szőlőszemekkel, hiszen ezek a legtöbb sajthoz jól passzolnak.
- Ne feledkezz meg a desszertről
Amennyiben már egy másik fajta ételkülönlegességet terveztél húsok és sajtok felhasználásával, akkor helyezd át a technikát másik fogásra. Fontold meg egy desszertkoszsorú elkészítését, például különböző süteményekből, cukrokból vagy akár fagylaltból.
Nyitókép: Instagram/boujeeboardsbyroz
- Három alternatív popcornrecept az extra moziestéért - IN ›
- Élni tudni kell: körtés-áfonyás pezsgőkoktél - recept - IN ›
- A tökéletes pulyka receptje egy Michelin-csillagos séftől - IN ›