Élni tudni kell: körtés-áfonyás pezsgőkoktél

Élni tudni kell: körtés-áfonyás pezsgőkoktél

Hetente jelentkező rovatunkban a legelegánsabb vagy éppen legbohémebb koktélokat, és azok elkészítési módját mutatjuk be, ma a körtés-áfonyás pezsgőkoktélét.


Hozzávalók (2 személyre)

  • 55-60 g áfonya
  • 50-55 g érett, szeletelt, meghámozott körte
  • 3 ml kifacsart narancs leve
  • 10 ml víz
  • 10 ml juharszirup (de stevia is jó helyette ízesítésnek)
  • 750 ml száraz pezsgő

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt körülbelül 200 fokra, és tegyük az áfonyát, a körtét, a narancs levét, a vizet és a juharszirupot egy kis tepsibe. Süssük 20-22 percig vagy amíg a gyümölcsök el nem kezdenek bugyogni és az áfonya nagy része szétpukkan. Ha készen van, egy konyhai robotgéppel vagy egy turmixgépben keverjük össze magas fokozaton, amíg kompót állagú nem lesz. Ha szükséges, adjunk még vizet a hígításhoz. A püré simább állagának elérése érdekében dolgozzuk át az egész keveréket egy apró szemű szűrőn.

Tegye a keveréket a hűtőszekrénybe, és hagyjuk hűlni 30-60 percig. A tálaláshoz tegyünk 2 evőkanállal a keverékből a (pezsgős)poharakba, a tetejére pedig öntsünk egy kis pezsgőt, majd jól keverjük össze az egészet. Ha kész, töltsünk rá még egy kis pezsgőt. A keverékből valószínűleg maradni fog, de aggodalomra semmi ok, 1-2 hétig eláll a hűtőben, így jó ideig pezsgőzhetünk még.