Három alternatív popcornrecept, hogy igazán extra legyen a moziesténk
Sóskaramellás
selective focus photography of popcornPhoto by Kushagra Kevat on UnsplashHOZZÁVALÓK:
12 bögre pattogatott kukorica
1 bögre pirított mandula
1 bögre barna cukor
0,5 bögre vaj
1 tábla étcsokoládé
1 evőkanál víz
2 teáskanál vaníliás cukor
0,5 teáskanál finomra őrölt só
1 / 4 teáskanál durvára őrölt só
1 teáskanál sütőpor
Öntsük egy tálba a pattogatott kukoricát, szórjuk rá a pirított mandulát, majd tegyük az egészet félre. Egy edényben közepes lángon olvasszuk fel a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, a vízzel és a finom szemű sóval, s közben gyakran kevergessük. Amikor a cukor karamellizálódni kezd, adjuk hozzá a sütőport, majd öntsük a folyékony karamellbe a mandulás pattogatott kukoricát, és hőálló spatulákkal jól keverjük össze vele. A popcornt ezután öntsük sütőpapírral borított tepsibe, és hintsük meg durva szemű sóval. Hagyjuk kihűlni és megkeményedni, majd törjük darabokra, és locsoljuk meg olvasztott étcsokival.
Édes-currys
Fotó: Instagram/seasonandstir
HOZZÁVALÓK:
12 bögre pattogatott kukorica
1 nagy papírtasak
2 evőkanál méz
2 evőkanál vaj
1 teáskanál currypor
1 teáskanál kurkuma
0,5 teáskanál Cayenne-bors
1 teáskanál só
A vajat a mézzel együtt olvaszszuk fel egy edényben, közben pedig egy kis tálban keverjük össze a fűszereket. A popcornt tegyük a papírtasakba, majd öntsük rá a mézes vajat és a fűszerkeverék felét. Fogjuk össze a zacskó száját, és jól rázzuk össze a tasak tartalmát, körülbelül 10-20 másodpercen keresztül. Ezután hintsük meg a popcornt a maradék fűszerrel, és rázzuk össze megint. Ha a fűszer kellőképpen eloszlott a kukoricaszemeken, már tálalhatjuk is.
Rozmaringos-parmezános
Fotó: Nathan Dumlao/Unsplash
HOZZÁVALÓK:
12 bögre pattogatott kukorica
nagy papírtasak
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál frissen reszelt parmezán
2 evőkanál friss, apróra vágott rozmaring
1,5 teáskanál só
0,5 teáskanál bors
egy citrom reszelt héja
Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajjal a sót, a borsot, majd adjuk hozzá a rozmaringot. A popcornt tegyük papírzacskóba, majd öntsük rá a fűszeres olajat, ezután fogjuk össze a zacskó száját, és jól rázzuk össze, körülbelül 10–20 másodpercen keresztül, hogy az olaj minden szemet megízesítsen. Ha elkészültünk, öntsük egy tálba a kukoricát, és szórjuk rá a parmezánt és a citromhéjat.
Nyitókép: Edgar Soto/Unsplash
- 4 gondolat a magyar konyháról Giannitól - IN ›
- Ebből az automatából Michelin-csillagos rament is ehetünk - IN ›
- A téli bekuckózáshoz alkoholos forró csokit ajánlunk - IN ›
- Ezért a csokiért vannak oda a magyarok ›
- A hosszú hétvége sztárja: bodzás gin koktél - IN ›