martini koccintás

Van egy hely, ahol 90 ezer forintért árulnak egy pohár Martinit

A Lotte New York Palace aranyszobájában nyolc egyedi luxuskoktéllal bővült az itallap.


A „őrült '20-as évek” helyett egy luxusszálloda távolabb tekint vissza inspirációért – egészen az aranykorig.

A Lotte New York Palace Aranyszobája ezt a korszakot kívánja megidézni új „Art of the Martini” menüjével, amelynek abszolút sztárja a 250 dolláros Reserve Martini. Ez kifejezetten magas ár egy ginből és vermutból készült italért, de máris nem sokallja az ember, amint megtudja, hogy a gin, amit kortyolgat, a Nolet's Reserve, amelynek üvegje 700 dollár, azaz nagyjából 257 ezer forint. A kis szériás gint növényi alapanyagokkal, köztük sáfránnyal is átitatják, ami gyönyörű világos-arany színt kölcsönöz az italnak – számol be a Robb Report a luxusszálloda új különlegességéről.

Lotte New York Palace

Az 1870-től 1900-ig tartó aranykorban New York a luxus központja volt, lakói élvezték éjszakai életét, amit az itallap is tükrözni próbál. Most, a több mint két évig tartó korlátozások után a város ismét újjáéledt, így az Aranyszoba megalkotói remélik, hogy lakói kihasználják majd a bár kínálatát.

Lotte New York Palace

A szálló nyolc egyedi Martinit kínál, mind prémium szeszes italból készül. A Master Distiller Martini (125 dollár, nagyjából 46 ezer forint) Harlen D. Wheatley CLIX vodkával készül, ami palackonként körülbelül 300 dollárért kapható. De lehet találni az itallapon tequilával készült Martinit (Clasé, 65 dollár, nagyjából 25 ezer forint), vagy koreai sojuval készítettet is (Seoul-ful, 25 dollár, 9 ezer forint).

Az italok mellett a bár hangulata is visszavisz Edith Wharton és John D. Rockefeller New Yorkjába. Az Aranyszoba függőerkélye, aranyozott mennyezete, falai és lambériái hűek a luxusbár nevéhez, és több mint megfelelő helyszínt biztosítanak az italok elfogyasztásához.

És hogy rázva vagy keverve? A döntést jobb, ha a 250 dolláros martinit felszolgáló pultosra bízod.