Egy zöld koktél (illusztráció)

A pisztácia-martini lehet 2023 népszerű koktélja — íme a recept!

Mi lesz 2023 legikonikusabb koktélja? Az évet a pisztácia-martini indítja, melynek a receptjét egyre többen osztják meg a közösségi oldalakon. Ennek az egzotikus finomságnak két receptje is elérhető, melyeket alábbi cikkünkben részletesen bemutatunk.


Mindenekelőtt azonban érdemes ejteni pár szót arról, mitől lett ilyen népszerű. Egyes külföldi éttermek már egy ideje felvették az itallapjukra, így nem meglepő, hogy több influenszer és híresség is megosztotta már a martinirendelését. A nagy népszerűséget viszont mégis a TikTok indította el, melyre egyre többen töltik fel a saját variációjukat.

Ezzel együtt a Fehér Lótusz második évada is egy nagy lökést adott a népszerűségének, ugyanis most hirtelen mindenki Szicíliába vágyik. Mi hozhatná el legjobban azt a hangulatot a szürke mindennapokba, ha nem egy finom koktél?

Mint korábban említettük két elkészítési mód is terjed az interneten, és mindkettő kitűnő a maga nemében. Íme tehát a két recept, amiket mindenképp érdemes kipróbálni egy-egy alkalommal!

1. Egyszerű pisztácia-martini

  • 6 cl mandulalikőr
  • 6 cl Bailey's
  • egy löttyintés narancslikőr

Kezdésképp egy jégkockát kell beletenni a koktélmixerbe, majd arra mehetnek a likőrök kétharmadig. Ezeket addig kell rázni, míg a mixer széle fagyosnak nem érződik a jégtől. Végezetül pedig csak ki kell önteni a kész italt egy martinis pohárba. Díszítés gyanánt érdemes olvasztott csokoládéval bekenni a pohár szélét, illetve a tálalásnál megszórni egy kis darált pisztáciával.

2. Vodkás pisztácia-martini

@manlikemarios Now THIS one needs to be your next drink🍸 #cocktail #cocktails #cocktails30sec #cocktailreview #cocktailrecepie #martini #barman #cocktailtikok #greekcypriot ♬ Angel - Sarah McLachlan
  • 4,5 cl vaníliás vodka
  • 1,5 cl pisztácia szirup
  • 7,5-8 cl banánkrém
  • fél teáskanál menta krém

Kezdésként a mixerbe egy jeget kell helyezni, majd a hozzávalók mehetnek kétharmadig. Az első recepthez hasonlóan itt is addig kell rázni, ameddig hidegnek nem érződik a pohár oldala. Végezetül egy szűrő segítségével át lehet önteni az italt egy martinis pohárba, melyet darált pisztáciával ajánlatos díszíteni.

Az év elején egy másik koktél is nagyon felkapottá vált, mégpedig az Emily Párizsban legújabb részei miatt. A Kir Royale történetét és elkészítési módját itt tudod elolvasni.

Nyitókép: Unsplash/Kike Salazar N

Forrás: Better Homes & Gardens