Megnyílt Wolfgang Puck hollywoodi séf budapesti étterme
A Michelin-csillagos sztárséf, Wolfgang Puck Európában először Budapestre hozta el Beverly Hills-i Spago éttermét.
Az osztrák származású Puck pályája kezdetén Franciaország legnevesebb éttermeiben dolgozott, majd 24 évesen az Egyesült Államokba költözött. A sztárséf három különleges helyszínnel és gasztrokoncepcióval tért vissza Európába, ahol a budapesti Matild Palota földszintjén és teraszán egy hónapja megnyílt éttermet a Costes Downtownból ismert executive chef, Szántó István vezeti.
A Spago by Wolfgang Puck Budapest a séf híres, Beverly Hills-i éttermének régóta várt európai debütálása, és egyben az osztrák születésű Puck Közép-Európába való hazatérésének szimbóluma. A reggeli-, ebéd- és vacsoraidőben egyaránt nyitva tartó étterem elegáns és hívogató környezetben, a sztárséf specialitásának számító szezonális kaliforniai menüvel várja vendégeit, amelyben a magyar és a nemzetközi konyha különlegességei is visszaköszönnek
– olvasható az étterem honlapján.
Puck az első Spagót 1982-ben a kaliforniai West Hollywoodban nyitotta meg. A hely 1997-ben a Beverly Hills-i Canon Drive-hoz költözött, és számos elismerést kapott, többek között az AAA Négy Gyémánt Díjat és további két Michelin-csillagot is.
Szeptemberben nyit emellett a Matild Matild Café & Cabaret is a tetőtéri bárban, mely az eredetileg 1901-ben alapított Belvárosi Kávéháznak az újragondolása és „a klasszikus szecessziós kávéház kulturális örökségét megőrizve kínál maradandó élményeket".
A Vince magazin nemrég exkluzív interjú készített Wolfgang Puck sztárséffel, itt olvasható.