montblanc toltotoll

Elizabeth Taylor előtt tiszteleg új tollával a Montblanc

A gyönyörű és megbízható luxustollakat áruló Montblanc Muse kollekciójába most egy Elizabeth Taylor által inspirált darab került be.

Elizabeth Taylor a 40-es években futott be, és a 60-as években már ő volt a legjobban fizetett mozisztár, mivel különleges szépsége mellé nagy tehetség is párosult. Ez előtt tiszteleg most a kivételes minőségű írószereket gyártó Montblanc

Az 1000 dollárba kerülő töltőtollat Taylor fénykorának esztétikája ihlette, kékes lila színét pedig a színésznő gyönyörű szemei és egyben kedvenc színe után kapta. A fényes, fémes részleteket pedig a művésznő híres ékszerkollekciója ihlette, mely óriási értékkel bír, az ő tulajdonában volt például az óriási méretű, 33,19 karátos Elizabeth Taylor-gyémánt (korábban Krupp-gyémánt), melyet férjétől, Richard Burtontől kapott. A toll platinabevonatú vége tipikusan az 50-es években készített ékszereknél alkalmazott metszetekkel van díszítve, arany- és ródiumbevonatú hegyére pedig a LONG LIVE LOVE feliratot gravírozták, mely egy híres, 2000-ben adott beszédében hangzott el.

montblanc toll

Fotó: Montblanc

A Montblanc Muses Elizabeth Taylor Special Edition töltőtoll, golyóstoll és rollertoll verzióban kapható.