Repétéri információs tábla előtt álló nő

Járattörlések húsvét környékén - téged is érinthet

A British Airways több mint 300 Heathrow-ról induló és oda érkező járatot töröl a húsvéti ünnepek alatt.

A légitársaság bejelentette, hogy a személyzet sztrájkja miatt áprilisban a kéthetes húsvéti szünet alatt változtat menetrendjén. A repülőtéri biztonsági személyzet várhatóan 10 napos sztrájkot tart a bérek miatt, írja az Express.

A sztrájkok miatt a British Airways (BA) kénytelen menetrendjének öt százalékát csökkenteni az áprilisi húsvéti szünetben.
Naponta mintegy 16 rövid távú oda-vissza járatot törölnek, ami több száz brit család nyaralását érintheti. A légitársaság közölte, hogy a változások által érintett ügyfelek többségét 24 órán belül alternatív járatokra foglalják, vagy visszatérítik a jegyeiket.

„Miután a Heathrow követelte tőlünk, hogy csökkentsük az utasok számát a dolgozók tervezett sztrájkjának ideje alatt, sajnálatos módon kénytelenek voltunk kisebb módosításokat eszközölni a menetrendünkben. Csapataink továbbra is szorosan együttműködnek a Heathrow repülőtérrel, hogy ügyfeleink utazása zökkenőmentesen történjen”

– mondta el a légitársaság szóvivője.

A kikötői munkásokat képviselő Unite szakszervezet tagjai a Heathrow-val folytatott bérvitában a sztrájk mellett döntöttek, amely a koronavírus-világjárvány alatt évekig tartó bérbefagyasztás után 10 százalékos béremelést ajánlott alkalmazottainak.

A sztrájkoló alkalmazottak a kizárólag a British Airways által használt 5. terminál biztonsági sávjaiban és a campus biztonsági szolgálatánál dolgoznak.

A sztrájkokra március 31., péntek és április 9., vasárnap között kerül sor. Az Egyesült Királyság legtöbb iskolájában a húsvéti szünet április 3. hétfőtől április 14. péntekig tart.

Bár a British Airways a leginkább érintett légitársaság, a Heathrow más társaságokat is a jegyértékesítés korlátozására kért, hogy megpróbálják csökkenteni az utasok számát.

A repülőtér hosszú sorokra számít, mivel a húsvét az év egyik legforgalmasabb időszaka, amikor britek milliói indulnak külföldre. A biztonsági sávokat készenléti személyzet vezeti majd, és önkéntes munkatársakat is bevetnek az utasok tájékoztatására és a késések minimalizálására.

Nem hagyjuk, hogy ezek a szükségtelen sztrájkok befolyásolják utasaink nehezen megszerzett szabadságát

– fogalmazott a Heathrow szóvivője.

Nyitókép: Shutterstock