Kék bőrönd, tetején napszemüveg, kalap és fényképezőgép

A repülőre felvihető plusz kézipoggyász 3 ingyenes módja

A legtöbb fapados légitársaság díjat számít fel az utasoknak a poggyász feladásáért vagy az extra kézipoggyászt felviteléért a fedélzetre. Háromféleképpen is elkerülhetjük a poggyászdíjat az alábbi módszerekkel.

1. Használjunk párnahuzatot az extra ruhák szállításához

Az egyik legnépszerűbb módszer a párnahuzat használata olyan ruhák és egyéb tárgyak szállítására, amelyek nem férnek el a csomagtérben vagy a kézipoggyászban.

Az utasoknak azonban magukkal kell vinniük a „hamis párnát”repülőtéren és a fedélzeten.

Sokan megosztottak videókat a közösségi médiában a trükkről, és azt mondták, hogy a biztonsági ellenőrzésen nem szóltak semmit. Hasonlóképpen, a légiutas-kísérők sem veszik észre a trükköt, mivel az utasok vihetnek magukkal párnát, és az nem számít poggyásznak.

2. Vámmentes táska használata

A vámmentes bevásárlótáska használata okos trükk, amellyel az utasok egy extra táskát vihettek a fedélzetre.

Miguel Muñoz légiutas-kísérő elmondása szerint a vámmentes poggyász nem számít kézipoggyásznak, és megtölthetők az utasok holmijával.

„Ha van valami, ami nem fér be a bőröndbe, vagy egy extra táskát akarsz vinni a fedélzetre, akkor itt a trükk. Csak egy vámmentes táskát kell cipelned. Vagy kérj egyet a vámmentes boltban, és tegyél bele, amit csak akarsz. Nyilvánvalóan korlátozott a hely, de legalább egy extra táskát viszel magaddal a gépre.”

3. Saját ruháink használata a további tárgyak szállításához

A Handluggageonly nevű utazási blogj szerzője kifejtette, hogy a többrétegű ruha viselése ügyes módja annak, hogy ne kelljen extra poggyászdíjat fizetni a repülőtéren.

„Csomagold be az összes szükséges ruhát a hátizsákodba, de ha az a személy, aki felenged a járatra, szóvá teszi a táskád túlsúlyát és megpróbálja felszámolni a többletpoggyász viteldíját, egyszerűen ugorj be a mosdóba, és vegyél fel minél több ruhát.”

Hozzátette, hogy amint felszálltunk a fedélzetre, visszavetkőzhetünk, ott már nem fognak szólni a több holmiért.

„Technikailag senki nem tud mit mondani arról, hogy csak magadon hordtad a plusz ruháidat, ahelyett, hogy a poggyászodban lenne, és ami még fontosabb: nem számíthatnak fel plusz díjat, mivel a táskád súlyának sokkal nagyobbnak kell lennie.”

Nyitókép: Shutterstock