Mini bevásárlókocsi sárga háttér előtt

4 módszer, amivel több tízezret tudunk spórolni vásárláskor

Az alábbi négy módszerrel csökkenteni tudjuk az élelmiszerre költött kiadásokat.


Rendeljünk online

Igaz, az élelmiszerek online rendelése további költségekkel járhat, már csaka a szállítási díj miatt is, így is sok pénzt megtakaríthatunk. Online vásárláskor jobban tudunk a bevásárlólistához ragaszkodni, mert kevésbé érnek olyan impulzusok, mint ha a egy üzletben sétálnánk és megpillantanánk valami finomságot, írja a vince.hu.

Vegyünk fagyaztott termékeket

Sokan ragaszkodnak a friss élelmiszererekhez, mert a fagyasztottat nem tartják elég jó minőségűnek. Ez nem mindig van így. A tanulmányok azt mutatják, hogy a friss termékek sokat veszítenek a tápanyagértékükből, ha néhány napig a boltban vagy a hűtőszekrény polcán állnak, ráadásul a fagyasztott termékek sokszor olcsóbbak is, mint friss társaik, főleg, ha az adott bolt saját márkás termékeit választjuk.

Figyeljünk a gyümölcsök és zödségek minőségére

Sokan törekednek arra, hogy elkerüljék a növényvédő vegyszereket, amit leginkább a zöldségek és a gyümölcsök esetében használnak. Akadnak azonban olyan zöldségek és gyümölcsök, amikbe a vastag héjuk miatt nem tud bejutni a vegyszer, így ezekből nem kell bio változatot vásárolni. Ilyen például az avokádó, hagyma, padlizsán, brokkoli és gomba.

Válasszuk az önkiszolgáló kasszát

Ha van rá lehetőség, az önkiszolgáló kasszát használjuk a boltokban. Egy amerikai tanulmány megállapította, hogy az önkiszolgáló pénztárt használó női vásárlók több mint 30, míg a férfiak majdnem 20 százalékkal csökkentették a kiadásaikat.

Valószínűleg azért lehetett ez, mert ilyenkor újra szembesülünk választott termékekkel. A kézi kosár használata szintén sokat segít abban, hogy elkerüljük a felesleges élelmiszerek vásárlását, hiszen senki sem akar több tíz kilót a kezében cipelni.