Ágyban fekvő pár, a nő mobilozik, a férfi féltékenyen nézi

5 könnyen felismerhető jel, hogy a párod megcsal

Az emberek akár fele is bevallja, hogy megcsalja a partnerét.

Azok, akik a munkahelyükön csalnak, nagyobb valószínűséggel csalják meg a párjukat is. A hivatali visszaélések a házassági hűtlenség arányának megduplázódásához kapcsolódnak – derül ki egy új kutatásból.

A félrelépő partner másik gyakori jele, hogy korábbi kapcsolataiban hűtlen volt. Bizonyos személyiségtípusok is nagyobb valószínűséggel lépnek félre. Azok a férfiak, akik impulzív kockázatvállalók, nagyobb valószínűséggel csalják meg partnerüket. A nők körében a jelenlegi kapcsolatukkal való elégedetlenség összefügg a megcsalással.

A kutatások szerint a férfiak és a nők átlagában az extravertáltak nagyobb valószínűséggel csalják meg partnerüket. Ez valószínűleg azért van, mert az extravertált emberek szélesebb társadalmi körrel rendelkeznek, és így több lehetőségük van a megcsalásra. A másik ok az lehet emellett, hogy az extravertáltak impulzív, szenzációhajhász emberek, akik könnyen engednek a vágyaiknak.

Azok az emberek, akiknek alacsony a lelkiismeretességük, szintén nagyobb valószínűséggel csalják meg a partnerüket.

A hűtlenséggel és a szakmai helytelen viselkedéssel kapcsolatos legújabb következtetések az Ashley Madison honlapot használó emberek elemzéséből származnak. Ez egy olyan oldal, ahol házas emberek viszonyt folytatnak.

Az oldalt 2015-ben feltörték, és világszerte 36 millió felhasználó adatai kerültek nyilvánosságra. A tanulmány ezt, valamint 11 235 különböző foglalkozású ember, köztük vezérigazgatók, pénzügyi tanácsadók és rendőrtisztek, szakmai vétségekre vonatkozó adatait használta fel.

Ezt elemezve a kutatók kimutatták, hogy a szakmai kötelességszegésben vétkes emberek kétszer nagyobb valószínűséggel használták az Ashley Madison weboldalt viszonyuk kialakításához.

Dr. Samuel Kruger, a tanulmány társszerzője elmondta, ez az első tanulmány, amely képes volt megvizsgálni, hogy van-e összefüggés a személyes hűtlenség és a szakmai magatartás között.

„Erős korrelációt találtunk, ami azt mondja, hogy a hűtlenség informatív az elvárt szakmai magatartásról.”

Nyitókép: Shutterstock