​Advent Bazilika

Két év után ismét az Advent Bazilikát választották meg Európa legjobb karácsonyi vásárjának

Újra a magyaroké a kitüntető cím: 2019 után Bázel, Metz és Bécs előtt 2021-ben is a budapesti Advent Bazilika lett Európa legjobb karácsonyi vására. A European Best Destinationsonline szavazásán a budapesti rendezvényre 163 országból csaknem 25 ezer szavazat érkezett.


2019 után 2021-ben is Európa legjobb karácsonyi vásárának választották az Advent Bazilikát. A Szent István Bazilika előtt megrendezett karácsonyi vásár csaknem 25 ezer szavazattal – többek között Bázel, Metz, Bécs, Madeira, Prága, Düsszeldorf, Moszkva és Brüsszel karácsonyi vásárát megelőzve – diadalmaskodott a European Best Destinations független utazási portál tíz napig tartó online megmérettetésén.

A verseny végeredményét 163 ország 173620 szavazója alakította, legtöbben az Egyesült Királyságból voksoltak. Az Advent Bazilika nem pusztán az összesített szavazáson végzett az élen, de az Angliából és az Egyesült Államokból érkezők körében is az abszolút kedvencnek bizonyult.

Az Advent Bazilika évek óta az európai élmezőnyben szerepel: 2020-ban a második helyet szerezte meg a szavazáson, 2019-ben pedig az élen végezve, első ízben viselhette a legjobbnak járó címet.

\u200bAdvent Bazilika

Advent Bazilika

Advent Bazilika

„A rendezvény alapítása óta missziónk, hogy hozzájáruljunk Budapest és Magyarország turisztikai vonzerejének növeléséhez az ünnepi időszakban. Az online megmérettetésen való részvétel is ebből az elköteleződésünkből fakad. Büszkék vagyunk rá, hogy az Advent Bazilika ezzel a kitüntető címmel ismét hírét viszi a világban Budapestnek. Köszönjük szépen mindenkinek, aki ránk szavazott!"

Az immár kétszeresen Európa legjobb karácsonyi vásárának választott Advent Bazilika idén tizenegyedik alkalommal fogadja az ünnepelni vágyókat. Tavaly a koronavírus-járvány első hulláma idején csak rendhagyó módon, karácsonyfa-állítással és az online térbe költözve járulhatott hozzá az adventi hangulathoz, idén azonban teljes pompájában, különleges szelfiponttal, a Bazilkára vetített 3D-fényfestéssel, ingyenesen igénybe vehető korcsolyapályával, valamint közel 100 kézműves és gasztronómiai kiállítóval várja a látogatókat.

\u200bAdvent Bazilika

Advent Bazilika

Advent Bazilika

A látogatók érdekében a rendezők számos, a törvényi előírásoknál szigorúbb intézkedést foganatosítottak. A vásár belvárosi gyalogos forgalomtól elzárt részébe kapukon keresztül, védettségi igazolvány ellenőrzése után belépni, a vásári sokadalom fellazítása érdekében pedig további kisebb vásári helyszíneket alakítottak ki, ahol a hely adottságai miatt nem gyűlhet össze kritikus tömeg.

Európa legjobb karácsonyi vására január 1-ig látogatható.