egy nő fogja a homlokát az íróasztalánál ülve

6 figyelmeztető jel, hogy érdemes kicsit lassítanod

Az egészséges agy létfontosságú az egész egészséged szempontjából. Ha az agy stresszes, akkor az egész test stresszes. A jó hír az, hogy ennek nem kell feltétlenül így lennie, és időnként beiktathatsz egy ki szünetet. Összegyűjtöttünk pár figyelmeztető jelet, hogy érdemes lenne egy kis csendet tartanod.


1. Az elméd állandóan elfoglalt

Gyakran tapasztalod, hogy nehezen irányítható gondolatáradat van az elmédben, és mindig egy probléma megoldásán fáradozol? Ha e kérdésekre igennel válaszolsz, akkor érdemes lehet megtalálnod a módját, hogy lenyugtasd kissé ezt az állandó zizgést.

Ez lehet a zenehallgatás, a séta, a konditerembe járás vagy a kedvenc filmed megnézése. A meditáció is hatékony módja az elméd lecsendesítésének; számos gyakorlat segíthet ebben. Kezdd rövid csendes időszakokkal, és fokozatosan növeld az a rá szánt időt.

​2. Állandó alvásproblémákat tapasztalsz

Alvási nehézségekkel küzdesz? Többször felébredsz az éjszaka folyamán? Fáradtnak érzed magad? Ez mind annak a jele lehet, hogy az agyadnak egy kis támogatásra van szüksége. Az alvásproblémák azt jelezhetik, hogy olyan nem hasznos gondolatokkal küzdesz, melyek megakadályozzák, hogy a tested megnyugodjon. Talán olyan dolgokat próbálsz irányítani, amelyekre nincs ráhatásod.

Lefekvés előtt kerüld az okostelefon használatát, és tarts szünetet a közösségi média görgetésben, hogy elszakadj a világ problémáitól. A naplóírás is segíthet, illetve ha meggyújthatsz egy gyertyát, és csendben ülve segíthetsz felkészíteni elmédet az alvásra.

​3. Fokozott fáradtságot észlelsz, függetlenül attól, hogy mennyit alszol

Állandóan fáradt vagy? Könnyen túlterhelődsz? A kimerültség leküzdéséhez elengedhetetlen, hogy gondoskodj magadról. Étkezz egészségesen, pihenj eleget, és tölts időt olyan emberekkel, akikben megbízol. Tarts egészséges határokat, és figyeld meg, hogy mi történik belül!

​4. Ingerlékenyebb vagy a szokásosnál

egy n\u0151 idegess\u00e9g\u00e9ben majdnem a haj\u00e1t t\u00e9pi

Fotó: Unsplash

Észrevetted, hogy minden ok nélkül ideges leszel valami olyan apróság miatt, ami általában nem zavar téged? A barátaid kezdenek kerülni téged a viselkedésed miatt? Érdemes segítséget kérned, ha az ingerlékenység az utadba áll. Valószínűleg olyan problémák állnak a háttérben, amelyeket elfojtottál, és jól jöhet egy szakember, aki fényt deríthet ezekre, hogy meggyógyulhass.

​5. Változásokat vettél észre a hangulatodban

Különböző dolgokat jelenthet, ha azon kapod magad, hogy ok nélkül sírsz. Nagyon valószínű, hogy túlterhelt vagy, és szükséged van egy kis időre magaddal. Ha úgy érzed, hogy érzelmi hullámvasúton vagy, meg kell találnod a módját annak, hogy lelassíts és felismerd, mire van szükséged. Jót fog tenni, ha kapcsolatba kerülsz a tested érzéseivel, a szíved érzelmeivel és a csendes elméddel.

​6. Nehezen koncentrálsz

Nehezen tud koncentrálni? Lemaradsz a találkozókról, mert elfelejtetted őket? Talán még az alapvető szükségleteidről is megfeledkezel néha? Ez mind annak a jele, hogy valami nincs rendben. Lehet, hogy az elméd túlterhelt az információkkal, és túl sok mindent próbálsz egyszerre feldolgozni. Lehet, hogy régi, hazugságokkal teli történeteket játszol újra a fejedben.

Ha úgy érzed, hogy elakadtál, hasznos lehet, ha szakember segítségét kéred. Emellett az is segíthet, ha szünetet tartasz a munkában, hogy a személyes szükségleteidre koncentrálhass. Az első lépés az, hogy beismerd, hogy foglalkoznod kell magaddal.

Forrás: YourTango

Nyitókép: Shutterstock