Extra szűz olívaolaj és olívabogyók fakanálon

Ajakbalzsamként is alkalmazható az olívaolaj?

Nemcsak a salátára, de az ajkainkra is jó hatással lenne az olívaolaj?


Charles Gross TikTok influenszer rajong a (bármilyen fajtájú tiszta olívaolaj DIY ajakbalzsamként való használatáért. Könnyű dolog kipróbálni, és elméletileg van is értelme, mivel az olaj természetes hidratáló és gyakori bőrápoló összetevő.

Anita Bhagwandas újságíró Guardian-cikkében pozitív hatást tapasztalt, amikor kipróbálta a módszert.

„Egyszerűen csak áttöltöttem egy keveset egy feles pohárba, és reggelente ujjal felcseppentettem a szokásos ajakápoló helyett. Az ajkaimat simának és tápláltnak éreztem, de elég gyorsan beszívódott, és nem sokkal később ismét száraznak tűntek – ez a minta egész nap folytatódott”

– fogalmazott.

A hagyományos ajakbalzsamok általában egy olajat (gyakran olíva- vagy kókuszolajat) kombinálnak egy vastagabb puhítószerrel, például méhviasszal, amely egy nehezebb rétegként zárja be a nedvességet. Bhagwandas ezért újra kipróbálta az olívaolajat, hagyta néhány percig, majd egy kis vazelint kent a tetejére. Megállapítása szerint működőképes, de macerás technikáról van szó.

Hogy érdemes-e kipróbálni? Bhagwandas szerint mindenképp, de a hagyományos ajakápoló nem sokkal drágább, ráadásul jóval egyszerűbb a felvitele, táplálóbb és ami a fontosabb, egyre több ajakápoló tartalmaz fényvédőt, amit az olívaolajban biztosan nem fogunk megtalálni.

Nyitókép: Shutterstock