Aloe vera

DIY Aloe Vera hajmaszk az egészséges hajért és fejbőrért

Az alábbi tápláló hajmaszk elkészítése gyors, egyszerű és nagyon meg fogja hálálni a hajunk.


Köztudott, hogy az aloe vera gyulladáscsökkentő és tápláló tulajdonságai miatt népszerű a bőr-és hajápolásban. Egyrészt segíthet a haj hidratálásában és a fejbőr megnyugtatásában, mivel az aloe vera levele vízben gazdag, különösen a levél legbelső rétege. Ez segít hidratálni a fejbőrt és a hajat, és megköti a nedvességet. Humektánsként az aloe vera a víz vonzásával és megkötésével hidratál.

A haj mellett a fejbőrre gyakorolt jótékony hatása mellett sem mehetünk el. Jól ismert gyulladáscsökkentő összetevőként, az aloe vera megnyugtatja a fejbőrt, és csillapíthatja a korpásodás vagy a száraz bőr okozta irritációt. Így amellett, hogy a hajunk fényes és táplált lesz, a fejbőrünk is felfrissül, a benne található vitaminok, enzimek, ásványi anyagok és cukroknak köszönhetően.

Ki használja?

Az aloe verás hajmaszk használata minden hajtípus számára előnyös lehet, de leginkább a száraz fejbőrűek és a száraz, sérült, törékeny hajúak számára.

Aloe vera hajmaszk készítése házilag

Összetevők:

  • Egy aloe vera levél vagy boltban vásárolt aloe vera gél
  • Az általunk választott okkluzív olaj (kókuszolaj, olívaolajat vagy az argánolaj használatát ajánljuk)

Elkészítés:

Ha aloe levéllel dolgozunk, ki kell vonnunk belőle a gélt. Ha ez kész, keverjünk össze 3-4 evőkanál aloe vera gélt 6-8 evőkanál szobahőmérsékletű, általunk választott olajjal. Addig keverjük, amíg pasztaszerű állagot nem kapunk.

Ha a fejbőr egészsége és a korpásodás kezelése a cél, néhány más összetevőt is érdemes hozzáadni a maszkhoz, például az almaecetet vagy a teafaolajat. Ha a hajunk extra száraz, érdemes tojást, joghurtot vagy egy másik olajat hozzáadni a keverékhez a már kiválasztott mellett.

Alkalmazás

Ha a haj egészsége a cél:

Válasszuk el a hajat 5 centis szakaszokra, hogy a maszk egyenletesen eloszoljon, majd vigyük fel a maszkot a hajszálak közepétől kezdve a hajvégekig, a maradék pedig a fejbőrre. Tegyünk a hajunkra egy zuhanyzósapkát, és hagyjuk rajta 15-30 percig, utána pedig mossuk meg a hajunkat, vagy alaposan öblítsük le vízzel.

Ha a fejbőr egészsége és a korpásodás kezelése a cél:

Vigyük fel a maszkot közvetlenül a tiszta fejbőrre, a maradék pedig a haj többi részére, a haj közepétől a hajvégekig. Az előző lépésekhez hasonlóan, vegyünk a hajunkra egy zuhanyzósapkát, és hagyjuk rajta 15-30 percig, utána pedig mossuk meg a hajunkat, vagy alaposan öblítsük le vízzel.

(Byrdie)

Nyitókép: Shutterstock