Arcápolási eszközök

Fogadalmak, amiket tarts be 2024-ben a bőrgyógyászok szerint

A bőrgyógyászok egész nap a félre kezelt vagy teljesen elhanyagolt arcbőröket nézegetik, így érthető, ha azt kívánják, bárcsak még néhány arcápolási fogadalmat is felírnánk a 2024-es listánkra a bőr egészségének támogatása érdekében.


A Huff Post magazinja több bőrgyógyászt is megkérdezett a témában, akik olyan javaslatokat tettek, melyeket egész évben könnyedén elvégezhetünk otthon is a bőrünk egészségének támogatása érdekében.

1. Használj fényvédőt az év minden napján!

Az első számú kérésük a bőrgyógyászoknak az a fényvédő használata egész évben. Ebben a kérdéskörben maximális egyetértéssel javasolja ezt az összes megkérdezett szakember.

Minden orvos, akivel beszéltünk, hangsúlyozta a napvédelem fontosságát. „Viseljünk SPF 30-as vagy annál magasabb fényvédő faktorral, minden nap”

– mondta Dr. Rebecca Marcus bőrgyógyász.

2. Legyen következetesség a rutinodban!

„A következetesség a kulcs a ragyogó bőrhöz”

– mondta Dr. Helen M. Torok bőrgyógyász.

„A bőröd azt is meghálálja, ha csak egy alap tisztítási, hidratálási és fényvédő rutint végzel el. Csak győződj meg róla, hogy következetes vagy, és minden egyes nap megcsinálod.”

3. Menj el évente egyszer bőrgyógyászati vizsgálatra!

Fontos, hogy rendszeresen látogass el bőrgyógyászhoz bőrvizsgálatra.

„A bőrproblémák korai felismerése hatékonyabb kezeléshez vezethet”

– mondta Dr. Sonia Badreshia-Bansal bőrgyógyász.

A látogatások gyakorisága az adott problémáktól függ, de évente egyszer érdemes mindenkinek egy általános bőrgyógyászati vizsgálatra ellátogatnia.

4. Kerüld el a TikTok-hóbortokat!

„A trendek a ruhákhoz valók, nem a bőrápoláshoz”

– mondta Dr. Corey L. Hartman, szakvizsgázott bőrgyógyász.

„Túl sok embert látok, akik minden trendnek és terméknek bedőlnek, majd túl gyorsan változtatnak a rutinjukon, mielőtt esélyt adnának a termékeknek, hogy működjenek. Semmi sem jobb, mint következetesen követni egy megbízható orvosi szakértő tanácsát.”

Nyitókép: Shutterstock