Egy recept, amivel újra megszereted a már unalmassá vált salátát
A következőkben egy ínycsiklandozó avokádót, uborkát és retket tartalmazó saláta elkészítését mutatjuk be, melynek fő különlegessége, hogy szinte mindenhogy variálhatók az összetevői. Amennyiben van otthon egy kis maradék spenót vagy egyéb mártás, akkor nyugodtan ízesíthetjük vele a kész köretet, valamint az alapanyagok tekintetében is bőven van lehetőségünk kreatívkodni.
A lényeg, hogy a ropogós zöldségek és a krémes avokádó ötvözete kerüljön a tányérre. A rugalmassága mellett szinte minden főétel mellé ideális választás. Ebbe bele lehet érteni csirkéből vagy halból készített főfogásokat, valamint egy kellemes sajttálat is. Hogy szól a recept?
Mindenek előtt vessünk egy pillantást az összetevőkre!
- 1 közepes citrom;
- 3 evőkanál olívaolaj;
- egy fél rúd kígyóuborka;
- 1 kis csokor retek;
- 15 dkg rukkola;
- 1 érett, de közepesen kemény avokádó.
A hozzávalók felsorakoztatása után nincs is más dolgunk, mint a citrom héját egy nagy tálba reszelni, majd hozzáadni három evőkanál olívaolajat, egy csipetnyi sót és néhány szem fekete borsot. Ennek összekeverése után felvágunk egy közepes kígyóuborkát, ezt követően pedig összekutyulunk egy marék retek zöldjét. Végezetül hozzá kell önteni a rukkolát és kimagozni az avokádót, a kész eredményt pedig a salátára tenni.
Jó étvágyat!
Nyitókép: Unsplash/Hermes Rivera
Forrás: The Kitchn