Ruhákkal és cipővel megpakolt bőrönd

Ez a legjobb pakolási trükk a következő utazásodhoz

Nehezen fér el minden a kézipoggyászban? A legjobb trükköt mutatjuk meg.

A nyaraláson lehetőségünk nyílik kipihenni az előző időszak fáradalmait, és élvezni a mindennapi élet stresszétől távol töltött időt. Az utazásra való csomagolás azonban már nem ilyen kellemes és pihentető.

Még a tapasztalt utazók sem mindig tudják megtalálni a tökéletes módot arra, hogy milyen ruhákat csomagoljanak be az utazás előtt, mindezt helytakarékos módon.

Erre nyújt megoldást az úgynevezett 333-as módszer, melynek koncepciója viszonylag egyszerű: válasszunk három felsőrészt, három alsó öltözetet és három pár cipőt, hogy különböző ruhakombinációkat hozhassunk létre. Az eredmény több mint egy tucatnyi megjelenés, melyek könnyen elférnek a kézipoggyászban.

A 333-as szabály segít kezelni a túlpakolástól való félelmet, miközben biztosítja a megfelelő megjelenést is. A TikTok ezzel kapcsolatos videóit megnézve láthatjuk, milyen sokféle utazós outfitet lehet kihozni kilenc ruha darabból.

A trendnek Rachel Spencer influenszertől ered, aki októberben posztolt videójában mutatta be a módszert, mellyel öbb mint 20 különböző stílusú outfitet tudott összeállítani.

Hasonló koncepciót hozott létre 2010-ben egy Courtney Carver nevű nő, egyfajta kihívásként, hogy egyszerűsítsük az életünket. Az eredeti kihívás szerint egy kapszulagardróbra támaszkodva 33 ruhadarabot kellett létrehozni, amelyeket három hónapon keresztül lehetett viselni. A kihívás újjászületése még tovább viszi a minimalista öltözködési megközelítést, amely nemcsak az utazásokon, hanem a szezonális megjelenésekben is könnyen alkalmazható módszer.

Még ha nem is tudjuk teljesen betartani a limitet, a 333-as módszer jó kiindulópont a pakoláshoz, amely szabályt alapul véve, összességében tudatosabbak leszünk azzal kapcsolatban, hogy mennyi ruhát csomagolunk.

@rachspeed guys did i find the 12 3 30 of getting dressed??? 🤪 #capsulewardrobe #falloutfits #tryon ♬ Oui,Oui,Oui,Oui - Sacha Distel

A pakolást érdemes a nadrágok vagy szoknyák kiválaszásával kezdeni. Ezek legyenek kényelmesek, egyszerűek, de mutatósak, és jó, ha a sötét és világos színek keverednek bennük. Felsőnek mindenképpen vigyünk hosszú ujjút is, akár egy garbót, valamijnt egy pulóvert is, ha hűvösebb lenne az idő.

Az öltözködési lehetőségek maximalizálása érdekében hasznos, ha három olyan felsőrészt választunk, melyek mindegyike valami mást kínál, és egymásra is rétegezhetőek. Például válasszunk egy ujjatlan felsőt vagy egy rövid ujjú pólót, egy pulóvert és egy szép gombos felsőt.

Érdemes leginkább alapdarabokat választani, melyek jól kombinálhatók, és mellé néhány kiegészítőt, például sálakat, öveket és egy baseball sapkát vagy kalapot.

(HuffPost)

Nyitókép: Unsplash