Burberry üzlet

A Burberry szintet lép a környezetvédelemben

A divatipar nagyágyúi sorra jelentkeznek új környezetvédelmi célokkal, ezúttal a Burberry jelentette be, hogy a továbbiakban biodiverzitás-stratégiával fog küzdeni a bolygónk védelméért és helyreállításáért.


A brit luxusmárka, a Burberry a következő, amely intézkedéseket hoz a divatipar környezetkárosító hatásainak semlegesítésére. Azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy 2040-re klímapozitívvá váljanak a globális felmelegedés lassítása érdekében.Nyilatkozatukban szerepel, hogy ők az első olyan luxusmárka, akik csatlakoztak a LEAF koalícióhoz. Olyan nagy vállalatok csatlakoztak már ehhez a projekthez, mint például az Amazon, a Nestlé és az Airbnb. Céljuk az, hogy saját károsanyag-kibocsájtásukat jelentősen csökkentsék, ezzel elköteleződve a Párizsi Egyezmény vállalásainak segítése mellett.

Mindezt az ENSZ 2021-es klímaváltozási konferenciáján (COP26) jelentették be, és mindjárt részletekkel is szolgáltak: cégpolitikájukon belül három szegmens megreformálásán keresztül akarják elérni a változásokat.

Először is, a természet regenerálását célzó munkákat a Burberry Regenerációs Alapon keresztül támogatott projektek segítségével fogják végrehajtani. Másodszor, a mezőgazdasági területek bővítését segítik a megfelelő nyersanyagellátásért, végül pedig a regeneratív ellátási láncokat kialakítását fogják támogatni a megfelelő földgazdálkodási gyakorlatok kialakításáért.

man in black jacket standing in front of white concrete building during daytime


Fotó: Pete Pedroza/Unsplash

„Az éghajlatváltozás nem csak egy jövőbeli környezeti kockázat, hanem egy társadalmi és gazdasági válság, amely ma milliókat érint világszerte. A természet védelme, helyreállítása és regenerálása kulcsfontosságú ahhoz, hogy a bolygót megóvjuk az elkövetkező nemzedék számára."

olvashatjukDr. Gerry Murphy, a cég elnökének nyilatkozatában.

A Burberry a The Biodiversity Consultancy társasággal együttműködve rávilágított arra, hogy a bőr, a kasmír és a gyapjú teszik ki a cég szénlábnyomának legnagyobb részét. Ebből kiindulva jelentették be, hogy alkalmazni fogják a Biodiverzitás Tanácsadó által javasolt elveket és iránymutatókat. Az új projektben a talaj és a vízgyűjtők egészségének a megőrzésén dolgoznak a mezőgazdasági üzemeiknél.

Természetesen törekedni szeretnének fenntarthatóbb alapvető nyersanyagok beszerzésére, és azok nyomon követhetőségére is.