Csirkés tészta, szárított paradicsommal, sajttal és fűszerekkel

Mennyei csirkés tészta recept a nyári napokra

Egyszerű és laktató.


Hozzávalók

  • 2 csont nélküli, bőr nélküli csirkemell (kb 70 dkg), falatnyi darabokra vágva
  • 1 evőkanál olasz fűszerkeverék
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál kóser só
  • ½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, elosztva
  • 1 kis vöröshagyma, kockára vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 100 g olajba csomagolt, vékonyan felszeletelt szárított paradicsom
  • 700 ml tyúkhúsleves
  • 120 ml 12%-os tejszín
  • 225 g penne tészta
  • 60 g bébispenót
  • 45 g reszelt parmezán sajt, plusz több a tálaláshoz
  • 3 evőkanál finomra vágott friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

1. Fűszerezzük a csirkét olasz fűszerkeverékkel, fokhagymaporral, sóval és borssal.

2. Egy holland sütőben vagy nagy fazékban közepes-magas hőfokon hevítsünk fel 2 evőkanál olívaolajat. Adjuk hozzá a fűszerezett csirkét, és időnként megforgatva süssük, amíg a csirke közepe már nem lesz rózsaszínű, kb. 4 percig. Tegyük át a csirkét egy tányérra.

3. Ugyanebben a serpenyőben adjuk hozzá a maradék evőkanál olívaolajat, és mérsékeljük a hőfokot közepesre. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és időnként megkeverve főzzük, amíg a hagyma áttetszővé válik, 5-7 percig.

4. Adjuk hozzá a napon szárított paradicsomot, a csirkelevest és a tejszínt, majd forraljuk fel a keveréket. Csökkentsük a hőfokot alacsonyra, adjuk hozzá a tésztát, forraljuk fel, fedjük le, és időnként megkeverve főzzük, amíg a tészta al dente nem lesz, 13-15 percig. Ha a folyadék felszívódik, mielőtt a tészta megfőtt volna, adjunk hozzá még húslevest.

5. Keverjük bele a csirkét, a spenótot és a parmezánt, majd tálaljuk petrezselyemmel és még több parmezánnal díszítve.

Nyitókép: Shutterstock