Vegán csokis-sütőtökös muffin az őszi hétvégékre
Ezek a csokoládéforgáccsal megszórt, vegán sütőtökös muffinok reggelire, uzsonnára és desszertként is fogyaszthatók.
Hozzávalók
- 5 evőkanál víz
- 2 evőkanál őrölt lenmag (lenmagliszt)
- 1,8 dl cukrozatlan mandulatej vagy zabtej
- 150 gramm cukor
- 73 gramm repceolaj
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 konzerv (kb. 42 dkg) fűszerezetlen sütőtökpüré
- 226 gramm fehér teljes kiőrlésű liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál sütőtökös pitefűszer
- ½ teáskanál só
- 8 dkg keserédes csokoládéforgács
Fotó: Shutterstock
Elkészítés
1. lépés: Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. Kenjünk be 12 muffin formát főzőspray-vel.
2. lépés: Keverjük össze a vizet és az őrölt lenmagot egy kis tálban. Hagyjuk állni néhány percig.
3. lépés: Keverjük össze a mandulatejet (vagy zabtejet), a cukrot, az olajat, a vaníliát és a lenmagkeveréket egy közepes tálban, majd adjuk hozzá a sütőtököt. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sütőtökös pitefűszert és a sót egy nagy tálban. Adjuk hozzá a sütőtökös keveréket, és keverjük össze, amíg éppen csak összeáll. Ezután keverjük bele a csokoládéforgácsot. Osszuk el a tésztát az előkészített muffin formák között.
4. lépés: Süssük kb. 25-28 percig, amíg aranyszínű nem lesz, és a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz. Hagyjuk 5 percig hűlni a formában, mielőtt kifordítjuk egy rácsra, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.
Nyitókép: Shutterstock