disneyland kastely

Disneyland legjobban őrzött titka csak felnőtteknek szól

A Walt Disney világára épülő vidámparkoknak rengeteg titkuk van, ezek közül is a legnagyobb a Club 33, ahová csak a tagok léphetnek be. A társasághoz tartozásért 33 ezer dollárt kell kifizetni, mutatjuk, mit kapnak ezért a privát klubban.


Disneyland rengeteg örömöt nyújt látogatói számára, és minden alkalommal képes valami újdonsággal szolgálni. Azonban van néhány olyan rész, ami nem mindenkinek elérhető. Titkai között szerepel többek között, hogy a Tomorrowland tematikus világ növényei mind-mind ehetőek, a kísértetkastély mögött egy hamis kisállattemető található, és a Matterhorn tetején egy kosárlabdapálya van felállítva.

A legkülönlegesebb és legrejtélyesebb az összes közül egy rejtett ajtó, ami a Club 33 átjárója. Aki bejut, az egy felnőtteknek szóló oázist talál a mesefigurákkal tarkított gyerekuniverzumban. A klubtagság zárt éttermekbe és bárokba nyújt belépést , ahol ízletes koktélokat lehet fogyasztani fényűző környezetben. A helységet maga az alapító, Walt Disney építtette, hogy vendégül tudja látni előkelő látogatóit.

33 különböző parkban fellehető ez a szolgáltatás, és mindegyik lokáción különböző tematikát dolgoztak fel Walt és felesége, Lillian világkörüli kalandozásai alapján. A gyerekzsivajtól mentes környezet tagdíja 33 ezer dollár, emellé pedig éves bérletet lehet kapni a parkokba, ötven napijegyet és évente öt — nem nyilvános — VIP kirándulást.

Kiderült az is, hogy sajnos nem lehet mindent pénzért megvenni, ugyanis az alapító, Walt tűzoltóállomás feletti lakásába 55 évvel az alkotó halála után is tilos belépni.


Nyitókép: Capricorn song/Unsplash