Megújulással és bővítéssel zárja az évet a Dr. Rose Magánkórház

Megújulással és bővítéssel zárja az évet a Dr. Rose Magánkórház

Egyre több szolgáltatás, valamint egyre kényelmesebb környezet segíti a gyógyulást a Dr. Rose Magánkórházban.

A Dr. Rose Magánkórház 2023. december 6-án rendezte évzáró fogadását partnerei számára Széchényi téri épületében. A fogadás a kórház 8. emeleti, frissen felújított ügyfélterében zajlott, ahonnan a vendégek kivételes kilátást élvezhettek Budapest dunai panorámájára. Az eseményen az idei év során végrehajtott jelentős fejlesztések bemutatására került sor. A fogadáson Dr. Papik Kornél, a kórház ügyvezető igazgatója, és Prof. Dr. Hangody László orvosigazgató tartott előadást, ahol részletesen ismertették a magánkórház újításait és a szakmai munka kiváló minőségét.

Dr. Rose Magánkórház

Az utóbbi egy év kétségtelen gazdasági nehézségei ellenére a főváros szívében, a 2007-ben megnyitott Dr. Rose Magánkórház folytatni tudta az 5 évvel ezelőtti tulajdonosváltáskor megkezdett fejlődését.

Mind a páciensek száma, mind az árbevétel továbbra is növekszik, 2023-ban több mint 20 000 pácienst látnak el, közel 200 000 vizsgálatot végeznek, a műtétek száma pedig év végéig eléri a 3000-et.

Az idei árbevétel megközelíti a 7 milliárd forintot, ami 20%-os emelkedést jelent a tavalyi év árbevételéhez képest. Az előző évi 30%-os emelkedéstől ez elmarad, de a jelenlegi gazdasági helyzetben a 2023-as eredmény kimagaslónak számít.

Prof. Dr. Hangody László orvosigazgató kiemelte:

Az ortopédiai, sebészeti, szülészeti, urológiai és plasztikai műtétek száma stabilan növekszik, e mellett kórházunk képességei az elmúlt időszakban jelentősen bővültek – mind ez lehetővé teszi számunkra egyre komolyabb beavatkozások elvégzését. A mozgásszervi sebészeti tevékenységen belül az eddigi kiterjedt endoprotetikai, artroszkópos és sportsebészeti repertoár kiegészült a bonyolultabb revíziós protetikával, legújabb porcfelszínképzési technikákkal és szalagsebészeti eljárásokkal. Ezek a műtétek természetesen nagyobb odafigyelést, adott esetekben pedig hosszabb ápolási időt igényelnek, különösen a hosszabb és összetettebb beavatkozások esetében. Ez azt jelenti, hogy a betegeinknek több időt kell a kórházban tölteniük a teljes felépülés érdekében. Ennek kapcsán és a növekvő műtéti szám miatt szükségessé vált az ágykapacitásunk növelése, hogy minden betegünknek megfelelő ellátást tudjunk biztosítani.

Dr. Rose Magánkórház

Dr. Papik Kornél ügyvezető igazgató így foglalta össze az elmúlt év kiemelt fejlesztéseit:

  • fekvőbeteg-ellátás fejlesztése: „5. emeleti fekvőbeteg részlegünk 8 új ággyal bővült, az új szobák mindegyike a legmodernebb kórházi felszereléssel és lenyűgöző budapesti kilátással rendelkezik. A belsőépítészeti koncepció során az inspirációt a csodálatos panoráma és a város adta: a szobák három stílusban kerültek kialakításra Buda, Pest és Duna fantázianevekkel, melyekben a budai hegyek, Pest eklektikája, illetve a Duna kékje köszön vissza.”
  • ügyféltér bővítése: „8. emeleti ügyfélterünk kibővítésével megháromszoroztuk a váróterek méretét, ezzel még kényelmesebb környezetet biztosítva az ügyfeleink számára. A Dr. Rose mindig is nagy hangsúlyt fektetett az elegáns kialakítású ügyfélterekre, amelyeket kifejezetten a páciensek nyugalmának és kényelmének érdekében alakítottunk ki. Az ügyfélfogadás terén a diszkréció és a személyre szabott figyelem az elsődleges prioritások közé tartozik. Pácienseink nyugodt és kényelmes környezetben várakozhatnak, ami jelentősen hozzájárul a vizit előtti szorongás csökkentéséhez. Emellett fontosnak tartjuk, hogy a pácienseink a kórházba érkezve azonnal érezzék, hogy itt minden a gondoskodás és támogatás jegyében történik.”
  • digitális ügyfélregisztrációs rendszer bevezetése: „Az új digitális ügyfélregisztrációs rendszerünk az ügyfelek számára lehetővé teszi az előzetes online, illetve a helyszíni tabletes regisztrációt, ezzel még gyorsabbá és diszkrétebbé téve az ügyintézést. A számos folyamatfejlesztés és a további korszerű informatikai megoldások is az ügyfelek pontos kiszolgálását és tájékoztatását szolgálják a hatékonyság növelés mellett. A Dr. Rose Magánkórházban ma már teljes körű elektronikus ügyintézést tudunk biztosítani az ügyfeleink számára az előjegyzéstől az előregisztráción keresztül a titkosított lelet-, kép- és számlaküldésig vagy az online fizetési megoldásokig. Igyekszünk egyre papírmentesebbé tenni a működésünket, ezért a hagyományos, papír alapú adminisztrációt elektronikus aláírási megoldásokkal és e-regisztrációval váltottuk fel.