Ain Dubai

Dubaj megépítette a világ legnagyobb óriáskerekét, ami az űrből is látszik

Kétszer akkora, mint a London Eye, és még a világűrből is látszik.

Az Ain Dubai nemcsak Dubaj egyik legújabb turisztikai látványossága, hanem a világ legnagyobb óriáskereke is, így csatlakozva a világ legmagasabb épületeinek sorához: a világ legnagyobb szökőkútjaként ismert Burj Khalifához és a világ legmagasabb végtelenített medencéjének számító Dubai Aurához.

Nyolc évnyi várakozás után a látványosság végre Dubaj látképének állandó részévé vált, mely október 21-től fogadja a látogatókat. Az Ain Dubai olyan, mint a London Eye, csak majdnem kétszer akkora. A Bluewaters-szigeten található óriáskerék 360 fokos kilátást nyújt Dubajra és az Perzsa(Arab)-öbölre, írja a Luxurylaunches.

Az Ain Dubai 48 kabinból áll, amely összesen 1750 embert képes elvinni egy körre. Számos meghökkentő és kevésbé ismert tény létezik az óriáskerékről, mutatjuk őket:

Rengeteg acélból épült

Az óriáskerékez nemcsak bőséges magasság, hanem bőséges acél is társul. A szerkezet 9000 tonna acélból épült, ami 25 százalékkal több, mint amennyit az ikonikus Eiffel-torony építésekor használtak fel.

Több mint kilátó

Az Ain Dubai nemcsak kilátóként működik, hanem életünk bármely pillanatát még eseménydúsabbá teheti. Felár ellenében a luxus kabinok privátilag is bérelhetől, ráadásul többfogásos menüt és karaoke lehetőségét is biztosítják.

A legbiztonságosabb hely Dubajban

Az ilyen megdöbbentő magasságokkal együtt jár a félelem is. Az Ain Dubai azonban állítólag a legbiztonságosabb hely Dubajban. Nemcsak 2475 évben egy földrengésre tervezték, hanem az óránkénti 99 km-es sebességű viharoknak is ellenáll. Ugyanez a biztonság csak a világ kórházaiban található.

Az Ain Dubai minden nap 12:00 és 22:00 között tart nyitva, a naplemente idej óriáskerekezés azonban némileg többe kerül a szokásos 36 dolláros (11 ezer forint) jegyárnál, azért 50 dollárt (kb. 17 ezer forint) számítanak fel, míg az exkluzívabb élmények, természetesen, ennél is drágábbak.

Nyitókép: Instagram / aindxbofficial