a világ legnagyobb pezsgőspoharakból épült piramisa

Közel 55 ezer pezsgőspohárból építettek piramist újév alkalmából egy dubaji hotelben

A Dubajban található Atlantis The Palm Hotel a hagyományos éjféli koccintást egy Guiness rekorddal koronázta meg, ugyanis egy akkora pezsgőspoharakból álló tornyot alkotott meg a személyzet, amekkorát nem sűrűn lehet lát az ember. A készítés során 54 740 üvegpoharat használtak fel összesen.


A híres szálloda többek között víz alatti szobáiról — ahol a vendégek közvetlen közelségből figyelhetik meg a cápákat és egyéb élőlényeket — és minden igényt kielégítő vízi parkjáról ismert. Az utóbbi időben viszont teljesen más miatt került a figyelem középpontjába, miután pezsgőspoharakból hatalmas piramist építettek 2022 köszöntése alkalmából, és az 54 740 pohár mindegyikét Moët & Chandonnal pezsgővel töltötték meg.

Az eddigi világcsúcsot a 2017-ben állították fel Madridban, ahol egy 50 116 pohárból álló építményt készítettek.

„A mindannyiunk számára kihívásokkal teli év után öröm, hogy ma itt állhatunk és koccinthatunk 2022 hajnalára. A pezsgőtorony hagyományosan a nagyság és a nagylelkűség jelképe, és szeretnénk koccintani egy olyan újévre, amely mindkettővel bőségesen tele van"

— olvashatók Timothy Kelly, az Atlantis Resorts and Residences ügyvezető alelnökének szavait a Food & Wine cikkében.

A piramist január elsejéig lehetett megtekinteni, utána ugyanis lebontották. A felhasznált poharakat egy helyi üvegfúvónak adták, ahol minden darabot újrahasznosítottak a hotel számára. Az felújított poharakat a továbbiakban a szálloda 1548 szobájában és lakosztályában használhatják a látogatók.

Nyitókép: Instagram/atlantisthepalm