Száj alak színes formák lila háttéren

7 tipp a vékony ajkak természetes dúsításához

Íme néhány smink- és bőrápolási tipp, amivel teltebb ajkakat varázsolhatunk magunknak.

1. Sötétvörös rúzsok mellőzése

A mélyebb árnyalatok optikailag keskenyíthetik a szánkat, ezért érdemes inkább a nude és a lágy rózsaszín árnyalatokat használni, ha a dúsítás a cél. Egy nude/hús árnyalatú ajakceruzával húzzuk kontúrozzuk a szánkat úgy, hogy kicsivel a természetes ajakvonalon kívülre húzzuk a kontúrt. Ezután satírozzuk át a kontúron belüli részt a ceruzával, mielőtt egy hasonló árnyalatú rúzzsal is átmennénk rajta.

2. Fényelés

Használjunk szájfényt, de ne mindenhol. Éppen csak egy csipetnyit vigyünk fel a felső és alsó ajkak közepére. Ez visszatükrözi a fényt, és még inkább 3D-s hatást kelt. Befejezésként egy kis highlightert vagy pezsgőszínű szemhéjfestéket tegyünk fel az Ámor-ívre (a felső ajak csúcsa), hogy még több mélységet adjunk neki.

3. Szemek kiemelése

Legyen szó merész szemöldökről, dús, hosszú szempillákról vagy egy határozott szemhéjfestékről, ne féljünk kihangsúlyozni a szemeket, ezzel ellensúlyozhatjuk a vékony ajkakat. Utóbbi maradjon ilyenkor semleges színű, így bátran festhetjük erősebbre a szemeket.

4. Keringés fokozása

Mielőtt még kirúzsoznánk a szánkat, egy fogkefével, mosdókendővel vagy ajakradírral dörzsöljük át a szánkat finom, körkörös mozdulatokkal. Ez nem csak a hámlást segít megszüntetni (a száraz ajkak kevésbé verik vissza a fényt, így kisebbnek tűnnek), de a keringést is fokozza, ami átmenetileg kicsit feldúsíthatja az ajkakat.

5. Hidratálás

Akár egy praktikus sticket, akár egy vastagabb kenőcsöt használunk, az ajkak hidratálása kulcsfontosságú abban, hogy azok teltebbnek tűnjenek. Hámlasztás után és minden alkalommal, amikor száraznak érezzük az ajkakat, kenjük be őket egy balzsammal vagy ajakápolóval.

6. Fényvédelem

Az UV-sugarak nemcsak a bőrünket, hanem az ajkainkat is öregíthetik úgy, hogy lebontják a kollagént, ami idővel elvékonyodáshoz vezet. Éppen ezért ne csak az arcunkra használjunk fényvédőt, hanem legalább 30 faktoros ajakápolót is alkalmazzunk, ha kimegyünk a lakásból.

7. Éjszakai ápolás

Mindig kenjük be éjszakára is a szánkat, érdemes olyan ajakápoló használni, amely peptideket és hialuronsavat tartalmaz, hogy alvás közben segítsen dúsítani az ajkakat és lágyítani a ráncokat.

(PureWow)

Nyitókép: Unsplash