Spenótos-sajtos omlett serpenyőben

Ezt vacsorázzuk, ha gyorsan összedobható és egészséges ételre vágyunk

Ezt javasolja Cristina Barrous táplálkozási szakértő egy gyors és egészséges vacsorához.

Főétel: spenótos garnélarákos omlett

Mindössze három összetevőre van szükségünk az elkészítéséhez, és mindegyik olyan vitaminokkal és nyugtató hatású, amire a nap végén szükségünk van.

  • „A tojás [nagyszerű] fehérjeforrás. És mivel a tojássárgája is benne van, biztosítja számunkra a szükséges egészséges zsírokat” – mondja Barrous. Emellett a tojás A-, D-, E- és K-vitamint tartalmaz és laktató.
  • A spenótnak is számos előnye van, többek között a K-vitamin, amely jót tesz a vérkeringésnek. Barrous szerint este a spenótban lévő magnézium is hozzájárulhat a jobb alváshoz.
  • A garnélarák fontos fehérje-, vitamin- és ásványi anyagforrás. A fehérjében gazdag vacsorák nemcsak hosszabban tartják fenn a jóllakottságot, de az anyagcserét is felpörgethetik. A fehérjék szükségesek az új szövetek kialakításához, ami azért fontos, mert éjszaka a szervezetünk javító üzemmódba kapcsol, mutat rá Barrous.

Desszert: egy marék friss vagy fagyasztott áfonya

\u00c1fonyaszemek kis t\u00e1lban \u00e9s k\u00f6r\u00fcl\u00f6tte

Fotó: Unpslash

Bár vannak más egészséges desszertlehetőségek is, amelyeket vacsora után fogyaszthatunk – a joghurt az egyik ilyen –, Barrous az áfonyát ajánlja, mert a gyümölcsnek alacsony a glikémiás indexe, így elkerülhetjük az éjszakai vércukorszint-emelkedést. Az áfonya emellett rostban, C-vitaminban és káliumban is gazdag, és a benne lévő antioxidánsok miatt jót tesz a bőrnek.

Az áfonyának nem is kell frissnek lennie, a fagyasztott verzió is jó, sőt, egy tanulmány szerint a fagyasztott gyümölcsök még több antioxidánst tartalmazhatnak.

(Glamour)

Nyitókép: Shutterstock