3 egyértelmű jele annak, hogy elmúlt a szerelem

3 egyértelmű jele annak, hogy elmúlt a szerelem

Korábbi tanulmányokból már régóta tudjuk, hogy a szerelem biológiai szintje csak pár évig működik, így elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb kiszeressünk párunkból, és hogy kiszeressenek belőlünk. De mi az a 3 egyértelmű jel, ami már szakításra is okot ad?


Sok házas, vagy régóta kapcsolatban élő ember számára a legfontosabb okok az együttmaradásra a kapcsolatba már befektetett energia, pénz és idő. Ezek és a családi kötelezettségek gyakran gátolják az embereket a kapcsolatokból való kilépésre, és előfordulhat, hogy emiatt hosszú évekig szenvednek egymás mellett párok.

Bár a szerelem elmúlása egy természetes, kikerülhetetlen folyamat minden kapcsolatban, ez önmagában még nem feltétlenül ad okot egy kapcsolat eldobására. Azonban vannak olyan stigmák, amik a kapcsolat egyértelmű végét jelzik.

1. Állandó problémánk van a partnerünk személyiségével

Ha ismerős az az érzés, amikor a párodnak már a levegővétele is zavar minden egyes percben, akkor érted az első pontot. Amikor már minden zavar a másik fél személyiségében, még az is, hogy hogyan tesz fel egy kérdést, akkor érdemes elgondolkozni rajta, hogy igazából miért is vagyunk vele, ha ennyire bosszant minket a nap 24 órájában? Persze ez nem egyenlő azzal, amikor egy hosszú és fárasztó nap után apróságok idegesítenek a másikban. Ez akkor probléma csak, ha állandó, nem szűnő érzés.

2. Már egyáltalán nem bízunk a párunkban

Valószínűleg már te is sokszor hallottad és emiatt klisésnek tűnhet, hogy a bizalom elvesztése az egyik legnagyobb probléma egy kapcsolatban. A bizalmat nagyon nehéz visszaszerezni és megtartani, ha egyszer már elveszítettük. Ez pedig komoly problémákat okozhat a kapcsolatban, főleg, ha a másik kettő pont is társul mellé.

3. Távolságtartóvá válunk

Ez a bizalom elvesztéséből is következhet, hiszen ha nem bízunk meg a partnerünkben, akkor nem fogjuk beavatni se a lelkünk mélyebb bugyraiba, emiatt egyfajta távolság alakul ki a két fél között, ami egyre nagyobb szakadékot generál. Ez pedig előbb utóbb teljes elhidegüléshez, ami aztán szakításhoz vezet.

Nyitókép: Photo by Kelly Sikkema on Unsplash